Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гратин с няколко сиренаГратин с няколко сирена
Намазнете гратин или тавичка от йенско стъкло с капак. Обелете картофите и ги нарежете на кръгове. Пасирайте чесъна. Наредете ред картофи, като застъпвате краищата им като керемиди. Поръсвайте с малко от подправките,...
Джесика Симпсън цъфна пияна по телевизиятаДжесика Симпсън цъфна пияна по телевизията
След изцепката на Джесика в ефир съпругът й заключил вратите на семейния дом и не я пуснал да излезе няколко дни, докато не се наспи добре и вредните вещества в организма й не се неутрализират напълно....
Икономично фрикасе с няколко продуктаИкономично фрикасе с няколко продукта
Готовото ядене отдръпване и оставя да се охлади няколко минути. По желание поднасяме с листенца магданоз....
Пиле с няколко вида гъбиПиле с няколко вида гъби
Сваряваме пилето до полуготовност. Печурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в мазнина. Когато са готови към тях се прибавят предварително нарязаните манатарки и лукът. Запържват се и се добавя чесънът,...
Пълнени гъби с няколко сиренаПълнени гъби с няколко сирена
1
Гъбите се измиват и им се махат пънчетата. Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио. Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър. С тази смес...
Манията по фитнеса убива мъжката плодовитост?Манията по фитнеса убива мъжката плодовитост?
Защото според него мъжете, които са прекалено вглъбени във външния си вид, тренират по няколко часа на ден във фитнес салони и приемат медикаменти с цел изграждане на мускулна маса, всъщност рискуват да изгубят своята...
Планината на мъртъвците убива по деветПланината на мъртъвците убива по девет
2
От 1959 г. насам през няколко години там загиват по няколко души накуп. Общият брой на загиналите вкупом винаги е едно и също число – девет. Все още не е ясно защо зловещата планина убива точно този брой хора....
Кок-а-ликиКок-а-лики
Нарежете пилето на малки порции и го запържете в маслото до придобиване на приятен златист загар. Нарежете лука на тънки филийки и го запържете заедно с пилешкото месо за 3-4 минути. Залейте лука и пилето с бульона...
Пулпо а фейраПулпо а фейра
3
Ще се постарая да ви ги изложа, за да се радвате на перфектен и автентичен резултат, ако се решите да опитате традиционното Пулпо а Фейра....
Насилието по телевизията увеличава агресията у децатаНасилието по телевизията увеличава агресията у децата
2
Голяма част от педиатрите, медийните изследователи и родителите счита, че грозните сцени на насилие, давани по телевизията, пробуждат агресивно поведение у подрастващите....
Течният сапун не убива бактериите по ръцетеТечният сапун не убива бактериите по ръцете
Течните сапуни увеличават риска от инфекциозни заболявания, категорични са американски изследователи. След куп проучвания се оказва, че измиващото средство не само не премахва бактериите, но и предразполага организма към...
А ла грузинска ачмаА ла грузинска ачма
Намажете формата, в която ще печете​ с масло, разстелете лист лаваш, изсипете няколко лъжици сирене на дъното, разстелете парчета лаваш, напоени с кефир, със​ зелените билки, ​и така​ редувайте нататък, докато​ лавашът свърши...
Дроб а ла СтрогановДроб а ла Строганов
Дробът се реже на малки тънки парченца. Посоляват се, запържват се в маслото и се смесват със запеченото на сух тиган брашно. Лукът се реже на ситно и се запържва, добавя се към дроба. Добавя се сметаната и доматеното...
Бьоф а ла модБьоф а ла мод
По време на печенето доливайте по малко вода. Извадете готовото месо и добавете в тавичката вино, оцет и лимонов сок. Деглазирайте, прецедете соса....
Тиквички а ла калабрезеТиквички а ла калабрезе
Загрейте зехтина в голяма тиган. Добавете нарязаните лук и чесъна и задушете за 5 минути. Добавете нарязаните тиквичките и ги задушете за още 4 минути. Сипете бульона, добавете ригана и овкусете със сол и черен пипер...
Ньоки а ла дженовезеНьоки а ла дженовезе
Кипнете млякото. Добавете гриса, като разбърквате непрекъснато. Намалете котлона и продължете да разбърквате за още 2 минути. Свалете от огъння. Смесете с босилека, разбитите яйца, ситно нарязаните сушени домати, половината...
Спагети а ла боскайолаСпагети а ла боскайола
Сварете спагетите. Междувременно загрейте зехтина в тиган, добавете нарязаните гъби и ги запържете за 5 минути. Добавете чесъна и задушете за още 2 минути. Добавете сметаната, кипнете и след една минута добавете синьото...
Паста а ла путанескаПаста а ла путанеска
Загрейте зехтина и запържете чесъна за 2 минути. Добавете аншоата, обезкостените маслини, каперсите и обелените и ситно нарязани домати. Овкусете с кайенски пипер и задушете за 25 минути. Междувременно сварете спагетите...
Сьомга а ла аликантинаСьомга а ла аликантина
Накиснете за няколко часа сьомгата в марината. Маринатата е приготвена от зехтина, лимонов сок, нарязания лук, черен пипер, сол, ивичките чушка и магданоз....
Спагети а ла путанескаСпагети а ла путанеска
Чесънът и аншоата се запържват в зехтина. Разбърква се добре. Добавя се чилито на прах, след 3 мин., каперсите и маслините. Оставя се соса да къкри на тих огън. Прибавя се чесънът, босилекът, магданозът, солта и черният...
Фокача а ла КаприФокача а ла Капри
Тестото се замесва заедно с 1 с.л. от зехтина. Оставя се да втасва около 1 1/2 часа. Доматчетата се режат на тънки филийки и се оставят в гевгир да се отцеждат 10 мин. Фурната предварително се загрява до 220 градуса....
Букатини а ла БоскайолаБукатини а ла Боскайола
Гъбите, ситно нарязани, се запържват заедно с чесъна. Прибавя се виното, доматите, солта и пипера. Задушава се около 15 мин. В останалият зехтин се запържват пилешките гърди и кедровите ядки. Добавят се в соса заедно...
Спагети а ла МатричанаСпагети а ла Матричана
Поднесете веднага спагети а ла Матричана! Да ви е сладко!...
Пене а Ла ФормаджиПене а Ла Формаджи
По желание може да смесите пастата пене със соса, а може и да сервирате отделно, като всеки да си полива желано количество от него....
Ориз А ла КубанаОриз А ла Кубана
Да ви е сладко с този Ориз А ла Кубана...