Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Декоративните контактни лещи са опасниДекоративните контактни лещи са опасни
Шантавите контактни лещи, които си поставяме, за да изглеждаме по-интересно, могат да се окажат много опасни за здравето ни. Това смятат специалисти, цитирани от вестник Дейли Мейл....
Да нося ли контактни лещи?Да нося ли контактни лещи?
Носенето на контактни лещи е въпрос на избор – в първия случай хората, които имат проблеми със зрението могат да предпочетат да ползват контактни лещи или очила, а в другия - те могат да бъдат носени просто от желание за...
Как да боравим с контактни лещи?Как да боравим с контактни лещи?
Подготовка – измийте и подсушете ръцете си преди да използвате контактните си лещи. Преди да ги свалите, изплакнете контейнера с разтвора и го напълнете....
Контактните лещи – истини и митовеКонтактните лещи – истини и митове
Ако след 40-годишна възраст установите, че се нуждаете от очила за четене, имайте предвид, че има многофокусни контактни лещи със същата цел....
Дебнем мъжете си с контактни лещи за нощно вижданеДебнем мъжете си с контактни лещи за нощно виждане
1
Съвсем скоро започна и разработката на контактни лещи, които ще могат да следят нивото на глюкоза в сълзите – подобно изобретение ще бъде полезно на болните от диабет....
Как да се грижим за контактните лещиКак да се грижим за контактните лещи
Вашият офталмолог трябва да препоръча такава грижа за хигиенизиране, която е подходяща за контактни лещи....
Всичко, което трябва да знаете за контактните лещиВсичко, което трябва да знаете за контактните лещи
Контактните лещи станаха изключително популярен начин за подобряване на зрението, без да се налага да носим очила....
Как да се грижим за контактните лещи?Как да се грижим за контактните лещи?
Носенето на контактни лещи без съмнение има своите предимства. Не бива да забравяме обаче, че като всяко нещо те също изискват грижи, за да могат да ни служат правилно....
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Контактен дерматитКонтактен дерматит
Видове контактен дерматит Контактният дерматит бива основно два вида – иритативен контактен дерматит и алергичен контактен дерматит....
Полови контакти през бременносттаПолови контакти през бременността
Специалистите напомнят, че половите контакти в последния месец от бременността и особено ако раждането закъснява, може да са от голяма полза....
Марудници или шупли със сиренеМарудници или шупли със сирене
Шуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
Сладко или мед от глухарчеСладко или мед от глухарче
Сладкото или медът от глухарче е много сполучливо....
Кошнички с ананас или локумКошнички с ананас или локум
Печем на загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят кошничките с ананас или локум....
Френска Селска Торта или МедовикФренска Селска Торта или Медовик
Най-удобно е сглобяването на тортата в ринг или разглобяема тава. 12. Сложете първия блат в разглобяемата тава или ринг и го намажете с крема отгоре....
Мезе за бира или виноМезе за бира или вино
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
Мармалад от ябълки или крушиМармалад от ябълки или круши
Имате перфектен мармалад от ябълки или круши...
Сепионет на тиган или плочаСепионет на тиган или плоча
2
Намазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....
Свинско на тиган или сачСвинско на тиган или сач
2
Ползвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач). Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си. Слагат...
Мъфини с банан или ябълкаМъфини с банан или ябълка
Предварително загряваме фурната. В дълбока купа смесваме пресятото брашно, содата, солта, канелата, индийското орехче. В друга купа счукваме яйцето, олиото, киселото мляко, ванилията и захарта. Смесваме двете съставки...
Щирник или габровската зелена баницаЩирник или габровската зелена баница
Да поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край. В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
Мариновани люти чушки (или капия)Мариновани люти чушки (или капия)
Правим марината от оцета, захарта, солта, натриевия бензоат, черния пипер, дафиновия лист и целината. Чушките се пукат и веднага се слагат във вече готовата марината, захлупвам ги. След това нареждаме чушките в буркани...