Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подходяща грижа за велурени дрехи и аксесоариПодходяща грижа за велурени дрехи и аксесоари
Ето какво включва една подходяща грижа за велурени дрехи и аксесоари. Съществуват няколко универсални начина за почистване на мебели, обувки, дрехи и аксесоари с покритие от велур....
Мъжките аксесоариМъжките аксесоари
Мъжките аксесоари стават все по-популярни и без тях стилът на един модерен мъж е направо немислим. За разлика от женските аксесоари, мъжките са доста по-сдържани....
Тиганици в гръцки стилТиганици в гръцки стил
В купа смесете маята, захарта, водата и чаената лъжичка брашното, разбъркайте. Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята. Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес...
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
Намажете дъното на подходяща тава за печене със зехтин. Разделете тестото на две топки. Разточете едната топка на по-дебела кора. Разстелете задушения лук върху тестото....
Паста в гръцки стилПаста в гръцки стил
В подходяща тавичка първо се изсипва от Бешамелът, след това готовите макарони и се залива със сос от домати и каймата и отгоре са залива обилно с бешамел. Покрива се с Пармезан....
Пилешки гърди стил КалабрезеПилешки гърди стил Калабрезе
Пилешките гърди се почистват от всякакви жилки и и малките бели ивици. Посоляват се със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът и маслото и пилешките гърди се поставят за да се карамелизират от двете страни. Към края на...
Сирене в италиански стилСирене в италиански стил
В дълбок тиган се сипва около 2 с. л. зехтин, загрява се. Добавя се чесънът, нарязан на люспи. Запържва се за 1 мин. Излива се консервата домати, дафинов лист, посолява се със сол и черен пипер. Оставя се на умерен котлон...
Омлет във френски стилОмлет във френски стил
2
Тиган с незалепващо покритие. Средна температура на котлона - от 9-та степен на 6-та. Яйцата се счупват в купа, добавя се сол и прясно смлян череп пипер и с вилица се разбиват. Магданозът се наситнява, или друг вид...
Сьомга в мексикански стилСьомга в мексикански стил
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата. Запържете в сгорещено олио в тиган изчистените и нарязани зеленчуци - лука, чесъна, морковите...
Палачинки във френски стилПалачинки във френски стил
В купа смесваме пресятото брашно и солта. Разтапяме маслото и го оставяме настрани да се охлади. В друга купа разбиваме двете яйца и млякото. Разбъркваме, докато се смесят съставките добре. Изсипваме 1/3 от сместа...
Телешко в терияки стилТелешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало. Приготвяме маринатата за телешко, като слагаме в касерола на котлона нарязаните на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда,...
Пълнени камби - мой стилПълнени камби - мой стил
Нарязвам камбите наполовина, изчиствам от семките и измиваме. Нареждам ги в голяма тава, за да се запекат за 25-30 мин., зависи на колко градуса ще ги печете. За плънката на пълнените чушки слагам отдолу кашкавал, може...
Нудълс в индонезийски стилНудълс в индонезийски стил
Спагети нудълс в индонезийски стил за една по-интересна вечеря или пък обяд. Пилешкото филе се реже на късчета и се овкусява със сол, черен пипер, чесън на прах и обилно със соев сос, оставя се така за 30 минути да се...
Кашкавал пане в ресторантски стилКашкавал пане в ресторантски стил
Това е много лесна и страхотна рецепта за паниран кашкавал, която аз измислих. Най-важното правило, което трябва да задължително да спазвате, е кашкавалът да бъде винаги стегнат преди пържене. Трябва да го оставите да...
Спаначена салата в азиатски стилСпаначена салата в азиатски стил
Сусамът се запича за кратко в сух тиган или тенджера. Спанакът се измива и се слага във вряща вода. Накисва се за около половин минута и се отстранява в купа със студена вода. Изстисква се хубаво и се изплаква няколко...
Мариновани сардини в испански стилМариновани сардини в испански стил
1
Почистете сардините и отделете филенцата. Измийте ги добре под течаща вода. Чистите филета залейте с оцета и солта и разбъркайте. Трябва да са покрити добре в течността и солта да е разпределена равномерно. Оставете...
Баница в българо-гръцки стилБаница в българо-гръцки стил
Отварят се корите и от тях се отделят 4 бройки. Покриват се с влажна кърпа/хартия, за да не съхнат, и се оставят настрана, те ще трябват на по-късен етап. Маслото се разтопява заедно със зехтина. Кръгла тава d 30 -...
Кашкавалени хапки в ресторантски стилКашкавалени хапки в ресторантски стил
Настъргваме кашкавала на ситно. След това го смесваме с яйцето и брашното, докато сместа за кашкавалените хапки стане с удобна за оформяне консистенция. После оформяме на желаната форма продълговати и овални кашкавалени...
Спаначени пурички в индийски стилСпаначени пурички в индийски стил
Попарваме спаначените листа за 5 секунди във вряща подсолена вода и ги отцеждаме. Задушаваме лука в маслото и добавяме подправките и доматеното пюре, картофите и разбъркваме всичко, подправяме със солта и черния пипер...
Риба Снапер в стил ОриоРиба Снапер в стил Орио
Орио е малко крайбрежно рибарско селце на територията на област Паис Баско в Испания. Начинът, по който по дългогодишна традиция хората там приготвят този вид бяла риба, се е наложил и придобил огромна слава, поради това...
Бърз гратин в американски стилБърз гратин в американски стил
Фурна - 200 градуса; Дълбока керамична форма. Картофите се почистват. Поставят се в робот и се настъргват. Веднага се поставят в купа и се изплакват под студена вода. Изцеждат се и се поставят в памучна кърпа, завива...
Червена леща в ориенталски стилЧервена леща в ориенталски стил
Почистваме и накисваме за няколко часа лещата, след което я преплакваме. Нарязваме морковите и лука и ги задушаваме с малко вода и 1 с.л. шарлан. Когато омекнат, прибавяме лещата и оставяме да къкри, докато се свари...
Варен ориз в източноазиатски стилВарен ориз в източноазиатски стил
Оризът се измива и се слага да се вари в 3 ч.ч. вода. Когато заври, се слага малко олио и сол на вкус и се разбърква добре, за да не залепва. Намаля се котлонът и се оставя да къкри до пълна готовност, като от време на...
Ябълков пай в американски стилЯбълков пай в американски стил
Фурна - 180 градуса. Форма за пай, покрита с хартия около 22-24 см. Брашното се пресява и от него се отделя 1 пълна супена лъжица. Оставя се настрана до ползването ѝ. Студеното масло се нарязва на кубчета и се прибавя...
Зелена салата в арабски стилЗелена салата в арабски стил
Измиваме добре всички съставки. Подсушаваме листата от салатата. Накъсваме ги и ги поставяме на дъното в салатиера. Нарязваме чери доматите на половинки или на четвъртинки, ако са по-едри. Краставицата режем на тънки...