Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подмладяващи маски с щраусова мас
Благодарение на този факт тя се усвоява бързо и ефективно от кожата, която успява да извлече възможно най-добрите ползи от нейните съставки....
Ползите от свинската мас
Какви са ползите от свинската мас?
А сега направо да видим за какво са полезни мазнините за нашето здраве....
Неподозираните ползи от свинската масЗа ползите от свинската мас се спори от много години насам....
4
Свинска МасПолзи от свинска мас
Свинската мас е сред продуктите, които имат приложение в най-различни области....
5
Соленки с масРазтворете содата в киселото мляко и го смесете постепенно с всички останали продукти. Омесете гладко тесто.
Разточете го, изрязвайте ленти с дебелина около 1 см, които трябва да увиете произволно.
Подреждайте соленките...
1
Захаринки с масОт продуктите омесваме меко тесто, след това оформяме средно големи топки, като всяка една топка отгоре топваме във захар.
Нареждаме курабийките в намаслена и набрашнена тава и ги слагаме да ги печем.
Захаринките с...
7
Козунак с мас
Разтворете маята в 1/2 от хладкото мляко с 1 ч.л. захар и малко брашно. Получената кашица оставете на топло да втаса.
Пресейте брашното, направете калденче и добавете втасалата мая, разбитите яйца, захарта, разтворена...
Кифлички с масЗа тестото се използват 2 яйца + 1 белтък, а третият жълтък се разбърква с 1-2 с.л. вода за намазване на кифличките.
Разтворете маята в малко топло мляко заедно с 1 с.л. захар, докато шупне. Разбийте яйцата и сипете шупналата...
1
Баница с масТова е една класическа баница, но вместо често използваните масло или олио, за мазнинка аз сложих хубава и пречистена свинска мас.
Вкусът е чудесен и става топяща се в устата, копринена и пухкава отвътре, а отвън неустоимо...
4
Прасковки с мас
В дълбока купа, подходяща за месене на тесто, чукнете яйцето и заедно със захарта разбийте на пяна.
Прибавете прясното и киселото мляко, бакпулвера, оцета, леко разстопената свинска мас и ванилията. Разбъркайте с лъжица...
Курабийки с масРазбийте яйцата със захарта до побеляване, добавете маста, киселото мляко с изгасената в него сода. Сипете ароматите и започнете да добавяте брашно. Замесете меко тесто.
От него късайте парченца с големината на орех и...
9
Масленки с масРазбийте поразтопената мас със захарта. Добавете содата и едно по едно яйцата.
Постепенно замесете тестото с брашното. Накрая добавете ванилията и настърганата лимонова кора.
Оформете топчета, които се редят в тава...
1
Тутманик с масРазтворете маята в топлата вода заедно със захарта и 4 с.л. брашно. Оставете да втаса на топло.
Пресейте брашното и в кладенче по средата сипете маята, солта, 3 яйца + 1 белтък. Замесете меко тесто, като постепенно заемате...
10
Катмери с мас
Разтворете маята в 400 мл хладка вода, в която сте поставили 1 к.л. захар и малко брашно. Пресейте брашното със солта и направете в средата му кладенче. Добавете активираната мая, яйцето, олиото и оцета. Замесете меко тесто...
Захаринки без мас
Сипете всички посочени продукти в купата на блендер.
Пуснете на средни обороти и разбийте. Ще познаете, че тестото е готово, когато видите, че всички съставки се хомогенизират.
Оформете тестото на топка. Късакйте...
Меденки с Мас
Свинската мас трябва да е на стайна температура. Медът в течно състояние.
В тава слагате брашното и правите кладенче в средата. Разбивате с вилица яйцата и ги слагате в дупката. Добавят се останалите продукти.
Кората...
Гъсенички с масВ купа разбиваме добре маста и захарта. След това добавяме едно по едно яйцата, като непрекъснато бъркаме. Добавяме и киселото мляко с добавената в него сода.
Разбиваме добре и добавяме и ванилията. След това в друга...
2
Милинки с мас
В купа пресяваме брашното и правим кладенче, изсипваме разбитите яйца, киселото мляко, солта, маята и захарта. Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за 40 минути.
Размекваме маста и си намасляваме ръцете с нея,...
Рогчета с масИзвадете свинската мас на стайна температура, докато омекне. Разтворете маята във водата и захарта.
Сложете брашното на плота и направете кладенче. Добавете водата, млякото, яйцата (отделете единия белтък за плънката)...
1
Таралежки с мас
Разбиваме добре свинската мас със захарта, прибавяме един по един, жълтъците и един белтък, ванилията и продължаваме да бъркаме.
Добавяме брашното и замесваме меко тесто, от него оформяме малки топчета. Топчетата потапяме...
Кифлички с масЗа тестото се използват 2 яйца + 1 белтък, а третият жълтък се разбърква с 1-2 с.л. вода за намазване на кифличките.
Разтворете маята в малко топло мляко заедно с 1 с.л. захар, докато шупне. Разбийте яйцата и сипете шупналата...
1
Ползи от ранната вечеря за красотата
Ранната вечеря и фастингът вечер са практики, които все по-често се обсъждат в контекста на подобряване на здравето и красотата. Но как те могат да допринесат за подобряване на красотата ни?...
Защо мирише свинската мас
Свинската мас е произведена от мастната тъкан на прасетата. Прави се чрез задушаване или варене. Ако е добре направена, трябва да има ненатрапчив мирис или вкус. Когато е прясна, трябва да е със сравнително неутрален мирис...
Как се топи мас?Свинската мас намира широко приложение в Българската кухня. Благодарение на нея можем да опитаме най-вкусните катмери с мас, да похапнем хрупкави джумерки или да опитаме някои от бабините масленки.
Свинската мас...
1
Лимецов козунак с мас
Маята се слага в купа и се натрошава. Прибавя се 4 с.л. захар и се намачква с ръка.
Прибавят се 2 бр. яйца и се разбива много добре с вилица.
Прясното мляко се затопля леко, като половината се прибавя към маята....