Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Дъвчене на дъвка остави жена без челюстДъвчене на дъвка остави жена без челюст
След пет години постоянно дъвчене Клеър се изправила пред много сериозен проблем, който си е причинила сама. Постоянното дъвчене е довело до увреждане на челюстта, заради което се наложила хирургична намеса....
Дъвченето на дъвка: Добро или лошо?Дъвченето на дъвка: Добро или лошо?
Това са несмилаема каучукова основа, смола за укрепване, пълнеж за постигане на желаната текстура....
Дъвченето на дъвка може да ви състари преждевременноДъвченето на дъвка може да ви състари преждевременно
2
Но ако след такъв тип процедури започнете да дъвчете дъвка, филърите ще се изместят и бръчките ще се появят отново....
Дъвчете дъвка срещу бактерии в устната кухинаДъвчете дъвка срещу бактерии в устната кухина
Умереното дъвчене на дъвки има още редица ползи за здравето на устната кухина. Качествените дъвки намаляват повишената киселинност в устата и хранопровода....
Хапването пред телевизора ни кара да пълнеемХапването пред телевизора ни кара да пълнеем
В забързаното ни ежедневие съществуват изключително много нездравословни практики. Някои от тях отчитате като такива, но продължаваме да ги вършим, а за други дори не предполагаме колко ни пречат. При желание да се информираме...
Пица Обичам теПица Обичам те
3
След това пека само на горен още 15 минути....
Мъфини Обичам теМъфини Обичам те
1
Печем на 175 градуса за около 20 мин. Оставяме блата да изстине добре, след което изрязваме с формичка сърце, с размери 4х4 см 12 сърчица....
Кренвирши Обичам теКренвирши Обичам те
1
Кренвиршите се обелват и цепват на две по дължина като разрезът трябва да стига на 2 см от края. Двете стърчащи половинки се прегъват така че заедно с неразрязания край да образуват сърце....
Торта Обичам теТорта Обичам те
8
Печем блат като за реване на 180 градуса. Като изстине, режем на на две. Сиропираме с компот от ягоди. Между блатовете мажем с крема от сметана. Отгоре покриваме пак със сметана....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да махнем дъвка от косата?Как да махнем дъвка от косата?
Може да опитате да махнете дъвката с кола. Потопете кичура коса, изчакайте няколко минути. След като го извадите, би трябвало да се отървете от дъвката много по-лесно....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Дъвчете бавно, за да отслабнете бързоДъвчете бавно, за да отслабнете бързо
Тайната за свалянето на излишните килограми не е в диетата, а в дългото дъвчене, потвърдиха китайски учени от университета в град Харбин....
При възпалени бъбреци - смокини с бял тамян и медицинска дъвкаПри възпалени бъбреци - смокини с бял тамян и медицинска дъвка
Смилат се на прах по 1 пакетче от 10 грама бял тамян и медицинска дъвка. Вземат се 21 смокини, разцепват се и поръсват с праха. Изяжда се по 1 смокиня 3 пъти на ден, 20 минути преди хранене. Лечението трае 20 дни....
Как да преборим постоянното чувство на глад?Как да преборим постоянното чувство на глад?
Перфектната фигура има като свой враг апетита и постоянното чувство на глад. Почти всички хора с наднормено тегло имат функционално нарушение в централната регулация на чувството на глад....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....