Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Уникално! Пием бира без бирено коремчеУникално! Пием бира без бирено коремче
Създадоха нов вид бира, която няма да води до образуването на бирено коремче....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
Започнете да бъркате с ръка и постепенно замесете меко тесто. Оформете го на топка и покрийте с кърпа, приберете на топло, за да втаса за половин час....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Еврика! Ето как да пием бира на корем, без да надебелеемЕврика! Ето как да пием бира на корем, без да надебелеем
Именно след порядъчна консумация на бира се появява т.нар. термин бирено шкембенце. Почитателите на бирата имат една мечта и тя е да пият бира на корем, без да надебеляват....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
1
Може да го оставите и за осем часа, ако искате домашното сирене да бъде по-гъсто. Щом е готово, може да овкусите с подправки по избор. Ето как се прави домашно крема сирене....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Оставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши....
Генезис на биреното коремчеГенезис на биреното коремче
С други думи, по-виновни за т.нар. бирено коремче ще се окажат ядките и мезетата, които поглъщаме заедно с чаша пиво и не на последно място - забавеният метаболизъм....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Биреното коремче е изключително опасно!Биреното коремче е изключително опасно!
Биреното коремче е опасно за всички – както за хората със свръхтегло, така и за слабите. Американско проучване е установило, че мастните натрупвания около талията повишават риска от преждевременна смърт....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Една порция вишни дневно бори биреното коремчеЕдна порция вишни дневно бори биреното коремче
В резултат на това, те изгубили около 5 процента от телесната си маса, особено от тлъстините в областта на корема....
Бирата не е виновна за биреното коремчеБирата не е виновна за биреното коремче
1
Биреното коремче не се появява от калориите в бирата. Някои смятат, че светлата бира помага за унищожаването на биреното коремче. Наистина, в светлата бира има по-малко калории, отколкото в тъмната....
Печено свинско коремчеПечено свинско коремче
Свинското коремче овкусяваме хубаво със сол и черен пипер, може да се използва някоя готова подправка за месо. В купа слагаме соев сос и поставяме месото....