Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ето как разкривате нрава си, хапвайки любимите си яйцаЕто как разкривате нрава си, хапвайки любимите си яйца
Според ново изследване начинът, по който хапвате най-често яйцата си, може да разкрие съществена част от вашия характер. Не е нужно да си правите сложни психологически тестове, а да обърнете внимание на ежедневните си навици...
Миш маш на фурна само за 30 минутиМиш маш на фурна само за 30 минути
23
Печените и обелени чушки от буркана се отцеждат и нарязват на ленти. Сипват се в намазана с олио тавичка. Отгоре се натрошава сирене и пресовани скилидки чесън....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Бърз тест с чаша разкрива много за васБърз тест с чаша разкрива много за вас
Творенето е много интересен процес, защото показва не само вкуса ни, но и качества от нашата личност. Когато трябва да запълним празни пространства, ние използваме определен подход и именно чрез него излизат наяве факти за...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
След което ги нарязваме на еднакви по големина парчета. Нареждаме ги в намазаната предварително с краве масло тава. Оставяме ги да довтасат и когато са готови, ги печем в леко загрята фурна на 200 градуса....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Палачинки само от яйцаПалачинки само от яйца
Вземаме си тиган за палачинки, поставяме на котлона и оставяме да се нагрее. С чашка вземаме от сместа и посипваме, така че да се разпредели по целия тиган....
Омлет само с белтъциОмлет само с белтъци
1
Отделят се белтъците от жълтъците, разбиват се добре и се смесват с прясното мляко. Към тях се добавят сирене и домати. Сместа за омлета се излива в съд със загрята мазнина и се пече. Готовият омлет с белтъци...
Баница само с празБаница само с праз
2
Накълцайте го или го нарежете на много ситно. По този начин няма да ви е нужно да го запържвате или задушавате. Добавете към него олиото и разбъркайте добре. Намажете всяка кора с плънката и след това я навийте....
Кекс само с водаКекс само с вода
Печем кекс само с вода на 180 °C до златисто....
Майонеза само от белтъциМайонеза само от белтъци
Разбийте след това само белтъците на сняг и добавете към тях лимоновия сок. След това сипете солта и олиото....
Сморс в чашаСморс в чаша
После ги разбърквате и ги притискате на дъното. В друга чаша смесвате течните съставки, после смесвате сухите съставки и ги добавяте към течните. Разбърквате ги много хубаво и добавяте сместа при бисквитите....
Салата в чашаСалата в чаша
Подреждаме всички продукти по реда - извара, царевица, нарязан домат, пушено пуешко, натрошено сирене (естествено без значение какъв е редът, така са на снимката)....
Коледа в чашаКоледа в чаша
Горещият шоколад е напитка на коята могат да се насладят както възрастни, така и деца. За да я приготвите кипнете млякото със захарта в подходящ съд. Прибавете начупеният шоколад, какаото и канелата....
Таратор в чашаТаратор в чаша
В голяма чаша нарязваме красавицата на дребно. Добавяме цеденото мляко. Разбърква ме хубаво. Нарязваме скилидката чесън на дребно и добавяме към млякото с краставицата. Слагаме сол на вкус към таратора....
Пица в чашаПица в чаша
1
В по-дълбока чаша сложете сухите съставки - брашно, бакпулвер, сода, сол и разбъркайте добре с вилица. Прибавете млякото и олиото и бъркайте до хомогенна смес. Отгоре внимателно сложете доматения сос, колбаса, настъргания...
Кексче в чашаКексче в чаша
1
Разбъркайте брашното и захарта в купа и прибавете бакпулвер и какао. Разбъркайте и прибавете в в сместа за кекса киселото мляко и олиото. Финално счупете яйцето вътре и хомогенизирайте сместа. Пригответе голяма...
Тирамису в чашаТирамису в чаша
Бишкотите се накисват в охладеното еспресо. Счуканите в хаванче лешници се смесват с маскарпонето и пудрата захар. В чаши се нареждат последователно от двете смеси, като се завършва с маскарпонето. Тирамисуто се...