Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ашуре по рецепта на баба
Рецептата за ашуре по рецепта на баба е от пловдивското село Труд.
1. Житото се измива добре на течаща вода.
2....
Лютика по рецепта от бабаЛукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно като се счукват с малко сол. Прибавя се печения пипер, нарязан на дребно и настърганите домати.
Овкусяват се със сол, олио и пресен магданоз.
Сместа се разбърква добре...
1
Марудници по рецепта на Звездев
След това марудниците поставяме в чиния и поднасяме, като може да се консумират с мармалад или с гарнитура по избор.
Марудниците по рецепта на Иван Звездев ще ви станат любими!...
Яйца по панагюрски по рецепта на Звездев
Сервира се веднага, след като са приготвени яйца по панагюрски по рецепта на Иван Звездев....
Крем пита по рецепта на Дани
Разтопяваме си маслото.
Разтваряме си корите за баница и върху всеки лист намазваме с разтопеното масло.
Започваме да нагъваме на хармоника и след като е готово, поставяме в съда, в който ще печем.
Така продължаваме...
Чесново хлебче по рецепта на ДаниСлед като е готово чесновото хлебче по рецепта на Дани оставяме да изстине, нарязваме и поднасяме....
1
Палачинки по рецепта на Жак Пепен
Сервират се със сладка или солена плънка по избор.
Палачинките по рецепта на Жак Пепен са готови!...
Тиквички по гръцки по стара рецепта
Пържат се тиквичките по гръцки, като се обръщат от двете страни до зачервяване.
След като се извадят от тигана хрупкавите пържени тиквички, се слагат върху домакинска хартия за 5 мин, за да се отцеди мазнината....
Овесени хлебчета по рецепта на Гала
По желание, докато са топли овесените хлебчета по рецепта на Гала, можем да ги поръсим със сминдух или шарена сол.
Да ви е сладко!...
Шакшука по рецепта на 24 kitchen
Преди да сервирате шакшука по рецепта на 24 kitchen, поръсете с пресен магданоз....
Вкусен тиквеник по рецепта Теодора Титова
Готовия изпечен вкусен тиквеник по рецепта Теодора Титова още горещ поръсете с пудра захар....
Пиле Хавай по рецепта на Люси
Слагам ги в тавичка с хартия, а върху всяко филе слагам по една шайба ананас, а отгоре шунката. Завършвам с рендосан кашкавал - колкото повече, толкова повече....
Кекс полумесец по рецепта на баба
Разбиват се захарта, яйцата и олиото. В млякото се сипва содата и се объркват - оставя се да шупне и се добавя към сместа, като се разбърква всичко. Смесва се с брашното и се разбива хубаво.
Тавата, в която ще се пече,...
Пиле по рецепта от остров Ява
Маслото се загрява на слаб огън и щом се разтопи, се добавя медът и соевият сос.
С този сос се намазва пилето, слага се в тава с гърдите нагоре и се поръсва с магданоза. Запича се от двете страни във фурната на 220 градуса...
Заек по ловджийски по френска рецепта
Нарежете заека. Запържете бекона, без да добавяте мазнина, добавете месото и лука. Задушавайте до омекване на лука. Сипете виното и 280 мл вода.
Прибавете индийското орехче, сол, пипер и кипнете сместа. Покрийте с капак...
Старонемски сладкиш по рецепта на Йоли
Хубаво е Старонемският сладкиш по рецепта на Йоли да престои преди да се нареже. Отгоре поръсете по желание c филирани бадеми. Аз поръсих просто с орехи!...
Плетен козунак по рецепта на баба
След това поставяме по формите и оставяме да втаса.
Намазваме с жълтък, поръсваме със захар и поставяме в печката. Печем козунака на 160 градуса....