Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Розови целувкиЦелувките се слагат във фурна, която е предварително загрята за 10 мин. на 180 градуса да се сушат. След като се изключи фурната, ги оставете за 20 мин....
3
Розовият цвят и розови цветя в градината за смелите
И ако смятате, че розовия цвят се използва само за детски стаи на малки принцеси, ще разбием вашите илюзии.
Розовият цвят е многостранен: той може да бъде миловиден, натрапчив или съвременен....
Розови домати Шмеркезе
Розовите домати се измиват и подсушават. Срязват се на половини.
С лъжичка се издълбават от семките....
Розови картофи соте
Обелете ги, по-големите нарежете на кубчета.
В тиган загрейте маслото и сипете картофите.
Смачкайте чесъна, добавете го и така запържете, накрая поръсете с малко сол и копър....
Торта Розови мечти
Към него прибавете на части разбитата сметана. Разбийте добре до получаване на гладък крем.
Украсете сметановата торта с рози от маслено-сметановия крем.
Тортата Розови мечти е готова....
Розови френски макарони
Да ви е сладко с тези розови френски макарони - идеални за специални поводи....
Домашни розови бонбони
Загрейте фурната на 100 градуса. Пъхнете вътре бонбоните и оставете да се сушат около час.
Охладете ги добре и ги приберете в кутия с капак.
Домашните розови бонбони са готови....
Розови домати с катък
Измиват се доматите и с нож се отрязва внимателно капачето. С малка лъжичка се издълбават.
В купа смесваме натрошено сирене, киселото мляко, щипка сол, олио, нарязан ситно магданоз и пресовани скилидки чесън. Разбърква...
Розови сърца с фонданГотовият фондан се разточва на тънко поръсен с малко нишесте и от него се изрязват сърца със същата големина като тази на сладките....
3
Розови палачинки със сирене
От сместа се слага в изстиналите палачинки, навиват се на рула и се сервират....
Розови дюли с каймак
Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна около 1 час. Сервират се с по една топка сладолед или каймак....
Спагети с розови листенца
Държи се на огъня около 15 мин., като се добавя виното.
Спагетите се варят в подсолена и вряща вода. Изцеждат се и се прехвърлят при соса.
Поръсват се с пармезана и се украсява с босилека....
Солена торта с розови палачинки
След като хомогенната палачинкова смес се получи, я разделяме на две еднакви части в два съда, след което в единия слагаме от червената готварска боя на върха на чаена лъжичка и разбъркваме до получаване на еднакъв розов...
Салата зеле с розови домати
След това настъргваме морковите на ренде.
Доматите нарязваме на средно големи парчета и ги прибавяме в купата с зелето и морковите....
Домашен локум с розови листа
Едната част оцветяваме със сладкарска червена боя и прехвърляме локума в затоплен широк съд, като първо разстиламе белия, върху него розовия и завиваме на рула внимателно, защото е топло....
Соеви хапки и розови спагети
Поднасяме соевите хапки и розови спагети и салата - микс от прекрасни вкусове и цветове – засищаща радост за сетивата!
Чудно Вкусно!...
Розови кошнички с шоколадов крем
Оставете да се охлади първо на стайна температура, а после в хладилника.
Разбийте на пухкав крем и напълнете кошничките. Украсете с цветя от фондан.
Розовите кошнички с шоколадов крем са много сполучливи....
Българско капрезе с розови домати
Българското капрезе с розови домати е много вкусна.
Добър апетит!...
Любовен сладолед с розови листенца
Млякото се смесва със сметаната и се добавя останалата част от сместа с розовите листенца. Загрява се на водна баня при непрекъснато бъркане на бавен огън до пълното разтваряне на захарта....
Розови сърца за Свети Валентин
Разточете кора около 2 мм между фолио, нарежете я на сърца и ги печете около 10 мин при 170°С.
Смесете сока от червено цвекло, ликьора и пудрата захар и намажете още топлите сърца....
Розова ябълка
Плодовият екстракт от розова ябълка може да се използва за направата на сладка на миризма розова вода. От розовата ябълка се правят и сосове, които добавят приятен аромат на различни напитки....
Салата с авокадо и розови домати
Тиквичките се режат на колелца и се редят върху хартия за печене в тава. Лукът се почиства само от първата люспа и се реже на 4 части, но не до края.
Реди се в тавата при тиквичките. Всичко се поръсва с олио и сол....