Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ряпа Дайкон
Състав на ряпа дайкон
Дайкон е нискокалоричен зеленчук, а хранителният профил на ряпата е повече от впечатляващ....
Интересна салата с ряпа дайкон
Ряпата дайкон се обелва и се настъргва на ситното ренде. Морковите се обелват и се настъргват на ситното ренде.
Ряпата и морковите се смесват внимателно, за да изглежда салатата красиво....
Салата от черна ряпа, ряпа дайкон и моркови
Настъргваме черната ряпа и изстискваме сока й.
Настъргваме ряпата дайкон и я смесваме с настърганата черна ряпа и настърганите моркови.
Посоляваме и подправяме с оцет, зехтин и черен пипер....
Здравословна салата с ряпа Дайкон и цвекло
Измиваме продуктите. После белим ряпата и я настъргваме на едрото ренде.
Морковите и цвеклото също ги белим и ги настъргваме, прибавяме ги към ряпата.
Накрая обелваме ябълката, изчистваме от семките и също я прибавяме...
Ново двеста: Японска ряпа дайконДайконът се препоръчва и за лечение на сърцето и мозъка.
Готовата за консумация японска ряпа обикновено е дълга малко повече от 25 сантиметра. Има бял или леко розов цвят....
1
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?
От всички познати ни цитрусови плодове, мандарините са тези, които съдържат най-големи количества витамин С. Освен на него обаче, те са богати още на витамин D и витамин К, предпазващи децата от рахит и важни за...
Защо да хапвате повече сушените плодове през зимата?
Дори в някои от тях баластните вещества са в пъти повече за разлика от пресния плод. Така например сушените кайсии доставят близо 6.5 грама фибри от една чаша, а пресните - само 3.1 грама....
Защо да хапваме грозде
Гроздето е един от най-полезните и обичани плодове, особено поради тръпчивия му вкус, свежа текстура, сочност и атрактивен цвят. Добрата новина е, че тези плодове са пълни с основни хранителни вещества и са почти като лекарство...
Защо да хапваме месо често?
Непреработеното месо е богато на полезни мазнини, както и омега-3 киселини, които са в пъти повече при животните, хранени с трева....
Защо е необходимо да хапваме броколи
И ако тези причини са ви малко, за да хапвате броколи по-често, то нашите вкусни рецепти определено ще ви подтикнат към малко вихрене в кухнята:
- броколи на фурна;
- панирани броколи;
- крем супа от броколи....
Защо е добре да хапваме жито
Защо е полезно да хапваме жито
Въпреки че покрай макаронените изделия житото е поизгубило своята популярност, е много полезно да се хапва поне веднъж седмично....
Защо редовно да хапваме сусамов тахан
Основната суровина за производството на сусамов тахан е сусамовото семе. То се добива от стигащ до 2 метра храст, с мъхести листа, излъчващи силен омайващ аромат.
В зависимост от сорта той дава малки семенца в различни...
Защо да хапваме мандарини всеки ден
И ако някой още не е разбрал колко полезни са малките мандарини, нека да обясним повече за невероятните им ползи за здравето на човека....
Защо да хапваме по-често кашкавал?Кашкавалът е един от най-вкусните и ценни млечни продукти. Той съдържа до 32 % мазнини, 26 % белтъчини, 2.5-3.5 % органични соли. В състава му влизат и витамините А и В.
Освен това кашкавалът е много богат и на калций...
1
Защо да ядем повече дюли?
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Защо е толкова важно да ядем черна ряпа?
Повечето специалисти препоръчват да се приема по 1 с.л. на всеки 3-4 часа, а когато кладенчето започне да пресъхва, отново да се добави мед, да се изчака в продължение на няколко часа ряпата да пусне своя сок и да се спазва...
Защо по-често трябва да хапваме моркови?
Изключително здравословни са и могат да се приготвят по различни начини – да се хапват самостоятелно, в салати, фрешове, под формата на морковена кремсупа или като съставка в много видове ястия....
Защо трябва да хапвате чушки редовно?
Така че, ако си падате по лютото, не се колебайте и хапвайте редовно люти чушлета.
Можете дори да си приготвите сок от червени чушки, защото той ще се грижи за здравето на косата и ноктите ви....
Защо да пием повече вода?
Облекчава болки от всякакъв характер - при артрит, главоболие и всякакви хронични болки е добре да се консумира повече вода, която ще тушира тези състояния.
10....
Защо да ядем повече ориз?
Защо да ядем повече ориз?
Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
Защо да ядем повече ягоди?
Вижте защо си заслужава да хапваме повече ягоди!
Ягоди за силна имунна система
Благодарение на високото съдържание на витамин С в тях ягодите са отличен имуностимулатор....
Защо да ядем повече орехи?
В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
Защо да ядем повече авокадо?
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...