Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мъфини за дами на диета
Предварително накиснатите във вода фурми за около 1 час, мазнината и яйцата се разбиват в кухненски робот към тях се прибавя кокосовото брашно.
В брашното е разтворена содата с оцета и ванилията. Разбъркват се до хомогенна...
Вижте защо трябва да ползвате кокосово масло
А защо трябва да ползвате кокосовото масло?
Защото то съдържа лауринова киселина, която забавя растежа на вредни гъбички и бактерии върху косата....
Парфе с ягодиИзвадете формата от хладилника, уверете се, че млечната смес се е желирала добре, на пипане трябва да стои плътна и при леко разтърсване трябва да се тресе като желе....
1
Парфе с малини
Отгоре излейте малиновото парфе и сложете в хладилник за 4-5 часа да стегне. След това отгоре плътно се украсява с малини....
Парфе с мюсли
Разбийте сметаната на пухкав крем, но не прекалявайте.
Към нея добавете млякото, смесено със захарта и лимоновата кора....
Парфе с плодове
Връща се в камерата да се стегне хубаво за около 30 мин готовото парфе.
Вкусно парфе с плодове!...
Парфе в чашка
Разбива се с миксер, но не на най-високата скорост. Трябва сметаната да стане толкова твърда, че като се завърти купата с отвора към земята, да не се разсипва....
Парфе с боровинки
Така приготвената смес за парфе изсипваме върху изстиналия блат и пъхаме в хладилника за 1 час.
След това отделяме стените от дъното на формата и украсяваме боровинковото парфе с пресни боровинки по желание....
Парфе с желатинОтгоре излейте сместа и сложете парфето в желатин за 4 часа в хладилник преди да поднесете.
Готовото парфе се потапя за кратко в съд с топла вода и веднага обръщаме внимателно върху поднос....
1
Какви храни не трябва да смесваме?
Храните от тези групи може да се смесват или не трябва да се смесват, в зависимост от начина по колко се храносмилат....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Торта Парфе с бисквитиС миксер разбивате яйцата със захарта на пяна, брашното прибавяте на етапи, като бъркате с шпатула.
Печете в ринг със свалящо се дъно, като на дъното поставяте хартия за печене. Печете блата в умерена фурна.
Преместете...
4
Шоколадово парфе с ягоди
По желание може да не обръщате, а да сложите от ягодите във всяка чашка и да поднесете така....
Сметаново парфе с къпини
Разбийте сметаната с пудрата захар.
Разтворете желатина в студена вода и след като набъбне, го затоплете на водна баня до пълното му разтваряне.
Прибавете желатина към сметаната и разбъркайте до еднородност.
Облепете...
Шоколадово парфе с портокал
Оставете в хладилник да стегне и след около 3 часа парфето е готово за сервиране....
Млечно парфе с плодове
Може да сложите още плодове по ваш вкус.
Важно е всички плодове да са "потопени" в сместа.
Оставете в хладилник за 3-4 часа....
Сабайон парфе с праскови
За около минута се разбиват яйцата със захарта. Добавя се ром, а и прясното мляко, и се вари на слаб котлон при непрекъснато бъркане до сгъстяване на соса.
Прасковите се потапят за около 30 секунди в кипнала вода, като...
Ягодово парфе с бишкоти
Поставете отново в хладилник да стегне и поднесете ягодовото парфе с бишкоти....