Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мъфини за дами на диетаМъфини за дами на диета
Предварително накиснатите във вода фурми за около 1 час, мазнината и яйцата се разбиват в кухненски робот към тях се прибавя кокосовото брашно. В брашното е разтворена содата с оцета и ванилията. Разбъркват се до хомогенна...
Вижте защо трябва да ползвате кокосово маслоВижте защо трябва да ползвате кокосово масло
А защо трябва да ползвате кокосовото масло? Защото то съдържа лауринова киселина, която забавя растежа на вредни гъбички и бактерии върху косата....
Парфе с ягодиПарфе с ягоди
1
Извадете формата от хладилника, уверете се, че млечната смес се е желирала добре, на пипане трябва да стои плътна и при леко разтърсване трябва да се тресе като желе....
Парфе с малиниПарфе с малини
Отгоре излейте малиновото парфе и сложете в хладилник за 4-5 часа да стегне. След това отгоре плътно се украсява с малини....
Парфе с мюслиПарфе с мюсли
Разбийте сметаната на пухкав крем, но не прекалявайте. Към нея добавете млякото, смесено със захарта и лимоновата кора....
Парфе с тикваПарфе с тиква
Готови ли сте за парче парфе с тиква?...
Парфе с плодовеПарфе с плодове
Връща се в камерата да се стегне хубаво за около 30 мин готовото парфе. Вкусно парфе с плодове!...
Парфе в чашкаПарфе в чашка
Разбива се с миксер, но не на най-високата скорост. Трябва сметаната да стане толкова твърда, че като се завърти купата с отвора към земята, да не се разсипва....
Парфе с нарПарфе с нар
Украсяваме със зърна от нар и прибираме за 2-3 часа във фризер за да стегнат....
Парфе с боровинкиПарфе с боровинки
Така приготвената смес за парфе изсипваме върху изстиналия блат и пъхаме в хладилника за 1 час. След това отделяме стените от дъното на формата и украсяваме боровинковото парфе с пресни боровинки по желание....
Парфе с желатинПарфе с желатин
1
Отгоре излейте сместа и сложете парфето в желатин за 4 часа в хладилник преди да поднесете. Готовото парфе се потапя за кратко в съд с топла вода и веднага обръщаме внимателно върху поднос....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Да ви сладко....
Какви храни не трябва да смесваме?Какви храни не трябва да смесваме?
Храните от тези групи може да се смесват или не трябва да се смесват, в зависимост от начина по колко се храносмилат....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Торта Парфе с бисквитиТорта Парфе с бисквити
4
С миксер разбивате яйцата със захарта на пяна, брашното прибавяте на етапи, като бъркате с шпатула. Печете в ринг със свалящо се дъно, като на дъното поставяте хартия за печене. Печете блата в умерена фурна. Преместете...
Шоколадово парфе в чашаШоколадово парфе в чаша
Шоколадовото парфе в чаша е готово....
Шоколадово парфе с ягодиШоколадово парфе с ягоди
По желание може да не обръщате, а да сложите от ягодите във всяка чашка и да поднесете така....
Сметаново парфе с къпиниСметаново парфе с къпини
Разбийте сметаната с пудрата захар. Разтворете желатина в студена вода и след като набъбне, го затоплете на водна баня до пълното му разтваряне. Прибавете желатина към сметаната и разбъркайте до еднородност. Облепете...
Шоколадово парфе с портокалШоколадово парфе с портокал
Оставете в хладилник да стегне и след около 3 часа парфето е готово за сервиране....
Парфе с кисело млякоПарфе с кисело мляко
След като заври, сваляме от огъня и оставяме да изстине....
Млечно парфе с плодовеМлечно парфе с плодове
Може да сложите още плодове по ваш вкус. Важно е всички плодове да са "потопени" в сместа. Оставете в хладилник за 3-4 часа....
Сабайон парфе с прасковиСабайон парфе с праскови
За около минута се разбиват яйцата със захарта. Добавя се ром, а и прясното мляко, и се вари на слаб котлон при непрекъснато бъркане до сгъстяване на соса. Прасковите се потапят за около 30 секунди в кипнала вода, като...
Ягодово парфе с бишкотиЯгодово парфе с бишкоти
Поставете отново в хладилник да стегне и поднесете ягодовото парфе с бишкоти....