Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Срам! Малката Кобра срина ДесиславаСрам! Малката Кобра срина Десислава
Поредната ѝ авантюра се срина катастрофално. Днес обаче никой не съчувства на русия ангел, след като за пореден път реши да се занимава с младок. Десислава има афинитет към по-младите мъже....
Великите дизайнери: Доменико Долче и Стефано ГабанаВеликите дизайнери: Доменико Долче и Стефано Габана
Доменико Долче е роден на 13 септември 1958 година в Полици Дженероса, Италия, а Стефано Габана – на 14 ноември 1962 година във Венеция....
Песто ди СтефаноПесто ди Стефано
Първи начин: В кухненски робот сипете всички съставки освен зехтина и ги направете на хомогенна паста. След това на тънка струя добавяйте зехтина, докато разбърквате. Втори начин: В хаванче сложете чесъна, босилека и...
Салата 3-ти мартСалата 3-ти март
Сиренето отрязваме на две плочки. Слагаме го най-отгоре в салатната чиния. Под него слагаме ситно нарязания лук. Краставицата нарязваме под лек наклон и слагаме под лука. Домата нарязваме на полумесеци и го добавяме...
Апетитна пица Аз и ТиАпетитна пица Аз и Ти
Апетитната пица Аз и Ти е страхотна....
Бисквити за 3-ти мартБисквити за 3-ти март
легнали в тава на разстояние, защото омекват от топлината, и се слагат да се запекат на 15-тина минути на около 160 градуса (аз бях включила и горния, и долния реотан, но може би ако е само горният, ще запазят повече формата си...
Питка за 3-ти мартПитка за 3-ти март
В последните 15 минути, покрийте питката с фолио, за да не потъмнява много отгоре и да си личат цветовете ѝ....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Содена питка за 3-ти мартСодена питка за 3-ти март
От малкото тесто правим надписа за 3-ти март и знаме. За цветовете на флага използваме чубрица и червен пипер. Овалваме в подправките лентите и подреждаме бяло, зелено, червено....
Празнична питка за 3-ти мартПразнична питка за 3-ти март
1
Активирайте маята в малко топло мляко с захарта и лъжица брашно. Пресейте брашното и с останалите продукти замесете хубаво еластично тесто, покрийте с кърпа и оставете да втаса. Готовото тесто разделете на една топка...
Гуен Стефани върна фамилията сиГуен Стефани върна фамилията си
Певицата Гуен Стефани най-после приключи последната фаза от развода си. След 13-години брак тя най-после върна предишното си име. Миналата седмица съдът одобри молбата на Стефани да си върне моминското име....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Празнична содена питка за 6-ти септемвриПразнична содена питка за 6-ти септември
След изпичането содената питка се завива с чиста памучна кърпа, за да си обиколи нивата. Добър апетит и весело посрещане на празника! Празничната содена питка за 6-ти септември е готова....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...