Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Срам! Малката Кобра срина Десислава
Поредната ѝ авантюра се срина катастрофално. Днес обаче никой не съчувства на русия ангел, след като за пореден път реши да се занимава с младок.
Десислава има афинитет към по-младите мъже....
Великите дизайнери: Доменико Долче и Стефано Габана
Доменико Долче е роден на 13 септември 1958 година в Полици Дженероса, Италия, а Стефано Габана – на 14 ноември 1962 година във Венеция....
Песто ди Стефано
Първи начин:
В кухненски робот сипете всички съставки освен зехтина и ги направете на хомогенна паста. След това на тънка струя добавяйте зехтина, докато разбърквате.
Втори начин:
В хаванче сложете чесъна, босилека и...
Салата 3-ти март
Сиренето отрязваме на две плочки. Слагаме го най-отгоре в салатната чиния.
Под него слагаме ситно нарязания лук.
Краставицата нарязваме под лек наклон и слагаме под лука.
Домата нарязваме на полумесеци и го добавяме...
Бисквити за 3-ти март
легнали в тава на разстояние, защото омекват от топлината, и се слагат да се запекат на 15-тина минути на около 160 градуса (аз бях включила и горния, и долния реотан, но може би ако е само горният, ще запазят повече формата си...
Питка за 3-ти март
В последните 15 минути, покрийте питката с фолио, за да не потъмнява много отгоре и да си личат цветовете ѝ....
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Содена питка за 3-ти март
От малкото тесто правим надписа за 3-ти март и знаме. За цветовете на флага използваме чубрица и червен пипер.
Овалваме в подправките лентите и подреждаме бяло, зелено, червено....
Празнична питка за 3-ти мартАктивирайте маята в малко топло мляко с захарта и лъжица брашно. Пресейте брашното и с останалите продукти замесете хубаво еластично тесто, покрийте с кърпа и оставете да втаса.
Готовото тесто разделете на една топка...
1
Гуен Стефани върна фамилията си
Певицата Гуен Стефани най-после приключи последната фаза от развода си. След 13-години брак тя най-после върна предишното си име.
Миналата седмица съдът одобри молбата на Стефани да си върне моминското име....
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Празнична содена питка за 6-ти септември
След изпичането содената питка се завива с чиста памучна кърпа, за да си обиколи нивата.
Добър апетит и весело посрещане на празника!
Празничната содена питка за 6-ти септември е готова....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Украински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...