Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Преодоляване на страха от отхвърлянеПреодоляване на страха от отхвърляне
Можете да се справите със страха от отхвърляне, стига да положите усилия за това....
При уплах и страх - билкова смесПри уплах и страх - билкова смес
Запарва се за 20-30 минути и се прецежда. Пийте през деня, по 4-5 глътки на всеки час при уплах, страх. Рецептата за билкова смес при уплах е от книгата на Валентин Кара - "Домашние лекарственные средства", 2006....
Страх! Камелия страда от ужасяваща фобияСтрах! Камелия страда от ужасяваща фобия
Камелия изпитва панически страх от полети със самолет, пишат от КлюкиБг. В началото страхът от летенето със самолет се проявявал доста по-леко. С годините обаче паник атаки се засилили....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Поставя се в брашно и се напудря и от двете страни. В голям тиган се загряват 3 с.л. зехтин и маслото на средна температура. Запържва се месото до златисто и от двете страни, около 6 - 7 минути на страна....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре. В намазнен тиган се изпържват палачинки. От всяка страна се мажат с масло....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаШоколадови мъфини с топяща се сърцевина
Яйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
1
Хубаво е да се събере поне около една чаена чаша. Съдът с каймака се затваря и се съхранява във фризера. Когато решим да правим масло, вадим събраното количество каймак и го размразяваме....
Панирани тиквички, топящи се в устатаПанирани тиквички, топящи се в устата
Объркайте много добре, за да се смесят. В друга купичка разбийте яйцето. Измийте тиквичките и ги нарежете на филийки....
Пълнени картофи топящи се в устатаПълнени картофи топящи се в устата
1
Картофите се варят в подходящ съд. Оставят се да изстинат и се разрязват на две половини. Вътрешността на всяка половина се издълбава внимателно с лъжица и се поставя в купа, нарязана на дребно....
Печени тиквички, топящи се в устатаПечени тиквички, топящи се в устата
Отгоре наредете парченца масло и сложете запеканката да се пече в загрята на 200 градуса фурна до готовност - около 30 минути. Тиквичките на фурна са много вкусни. Печените тиквички, топящи се в устата са готови....