Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Белгийски шоколадов мус
Извадете и преди да сервирате, поръсете белгийския шоколадов мус с малко настъргана портокалова кора....
Вкусната история на белгийския шоколад
А марката белгийски шоколад гарантира високо качество на всяко изделие.
Вече знаете историята на белгийски шоколад....
Създадоха нов вид шоколад! Вижте го
Нов вид шоколад беше създаден наскоро от швейцарско-белгийска компания. Вкусното изделие е уникално по рода си и се явява четвърти вид шоколад в света след млечния, черния и белия....
Шоколадов кекс с течен шоколад и кафе
Когато шоколадовият кекс с течен шоколад се изпече, внимателно го изваждаме от формата и го намазваме с течен шоколад, докато е още топъл....
Създадоха супер шоколад с мая за бира
Само че в места, където се прави шоколад, микробите са различни. Именно тази разлика обуславя и индивидуалния вкус на шоколада....
Белгийски вафли
Загрейте млякото до 30-35 г и разтворете в него маята. Оставете на топло за няколко минути. В това време отделете жълтъците от белтъците, като разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол.
Пресейте брашното, направете...
Белгийски гофретиСмесете в купа бакпулвера, канелата, захарта.
Добавете към тях яйцата, рома и размекнатото масло и много добре разбийте.
Постепенно и при непрекъснато бъркане добавете брашното.
Полученото тесто оставете да престои...
2
Пържена цяла пъстърва
Поднесете пържената цяла пъстърва с хрупкавия чипс от рукола и пресни чери доматки.
Добър апетит!...
Създадоха шоколад, който не се топи в горещини
Белгийският учен Фредерик Дипере създаде шоколад, който има свойството да не се топи при горещини....
При чупливи нокти - желатинова баня
Изцедете 100 милилитра сок от ябълки (може да използвате и други плодове) и разтворете в сока пакетче желатин. Изчакайте да набъбне желатинът.
Подръжте ноктите в плодово-желатиновата смес за няколко минути. След седмица...
При безсъние - баня с риган
Изсипете една шепа сушен стрък от риган в 3 литра вряла вода, покрийте с капак, увийте и оставете за 1.5 часа. Прецедете.
Преди лягане затоплете до поносимост на кожата и измийте обилно главата си с извлека, после подсушете...
Лимецови белгийски гофрети
Готовите Лимецови белгийски гофрети сервираме, докато са още топли. Гарнираме ги като палачинки.
Между другото с брашно от лимец стават и прекрасни лимецови палачинки, както и лимецови курабийки....
Детски Белгийски гофретиМогат да се поднесат както с сирене и лютеничка, така и със сладко, шоколад или пък мед. Изборът е изцяло ваш!...
2
Свинско по белгийски
Нарежете месото от свински джолан на порции с дебелина 1 см, начукайте, натрийте ги със сол и черен пипер, запържете ги леко в 1-2 с.л. олио и ги сложете на един ред в по-дълбока тава.
Задушете в останалото олио нарязания...
Белгийски рибен сос
В загрято масло запържваме брашното, докато леко пожълтее.
Постепенно прибавяме рибения бульон, като бъркаме, докато сосът започне за се сгъстява.
Подправяме с горчица, дафинов лист, сол и индийско орехче и варим...
Омлет по белгийски
Почистете гъбите и ги нарежете на тънки филийки. Сложете ги да се задушават в маслото заедно със ситно нарязания магданоз.
Наръсете ги със сол и черен пипер на вкус. Отделно пригответе гъста смес от жълтъците, брашното...
Пиле по белгийски
Пилето се измива добре и се слага в йенска тенджера. Добавят се нарязаните на кубчета картофи.
Рендосва се чесън, добавя се копър, черен пипер и сол на вкус. Накрая се залива с бутилка бира. Слага се малко масло и се...
Омлет по белгийски
Почистете гъбите и ги нарежете на тънки филийки. Сложете ги да се задушават в маслото заедно със ситно нарязания магданоз.
Наръсете ги със сол и черен пипер на вкус. Отделно пригответе гъста смес от жълтъците, брашното...