Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
41
Тайната на викингитеВикингите, наричани също нормани, са етнически различни варварски германски племена и народи, обитаващи през ранното Средновековие бреговете на Скандинавия.
Те били забележителни земеделци, занаятчии, мореплаватели и...
5
Тайната книга на богомилите вече не е толкова тайна
Професорите по Англосаксонска история в Университета в Кеймбридж Пол Ръсел и Мирия Уилямс успяха да разбулят вековната тайна, царяща около Тайната книга на богомилите....
Тайната на рохките яйца
За повечето любители на яйцата не е никаква тайна как да си приготвят рохки яйца, но за по-неопитните домакини това продължава да е проблем....
Тайната на бифтек Фиорентино
Историята на бифтек Фиорентино – флорентинския бифтек възниква в северна Европа, далече от Флоренция. Англо-саксонските племена често пирували с печено и сурово месо.
Прочутият флорентински бифтек се появява в Тоскана...
Тайната на слабите жениЗнаете ли тайната на слабите жени? Тези, които ядат каквото си поискат и когато си поискат, без да напълняват? Не е важно количеството, а това как комбинират храните и какво е отношението им към тях....
18
Тайната на вкусните катмиОсновната разлика между палачинки и катмите е, че в катмите се слага задължително мая, а в палачинките малко сода бикарбонат.
Най-вкусни стават катмите, които са приготвени на сач. Сачът трябва да е предварително...
2
Тайната на Бьоф СтрогановБьоф Строганов е популярно в цял свят ястие, което е наречено в чест на руския граф Александър Строганов, живял през деветнадесети век. То е било изобретено от един от майсторите готвачи на графа и съчетава руски и френски...
1
Тайната на вкусните сармиТайната на тяхното приготвяне е в зеленчуците. Колкото повече подправки и миризми им сложите, толкова по-вкусни ще станат сармичките....
1
Тайната на вкусната пуйкаМесото на пуйката е изключително полезно. То съдържа голямо количество белтъчини, минерали, а най-хубавото е, че е бедно на мазнини и от него не се пълнее. Макар и тези птици да не произлизат от Европа, а заслуга...
1
Тайната на вкусния вайсвурст
Вайсвурстът е традиционна баварска наденица, която получава името си от бледия си външен вид. Приготвя се от свинско и телешко месо, които са силно подправени с магданоз, лук, бекон, лимонов сок, сол и черен пипер...
Тайната на страхотния секс
Добрият секс не е за предпочитане, ако той може да се преквалифицира в графата страхотен секс. За да се изстреляте на върха на екстаза заедно с любимия си човек е нужно едно единствено нещо – да накрате себе си и тялото си...
Тайната на вкусния тиквеник
Тайната на вкусния тиквеник е в печенето. Слага се във фурна на 180 градуса за около 45 минути, като се проверява дали е изпечен в дълбочина с клечка за зъби. Трябва добре да се зачерви....
Тайната на бързия метаболизъм
strongАко проследим начина, по който функционира нашето тяло, ще разберем, че то е една сложна и умна машина, която работи безотказно. То знае кога да забърза и кога да забави работата си, в зависимост от нуждите ни....
Тайната на вкусния пилаф
Много домакини се опитват да разгадаят тайните на неговото приготвяне. Пробват различни рецепти, но не на всички се отдава да приготвят този кулинарен шедьовър....
Тайната на вкусния кадаиф
Кадаифът е един от най-вкусните ориенталски десерти, които са характерни и за българската кухня, предвид факта, че цели пет века земите ни са били под Османско владичество. Кадаифът всъщност е продукт, а не десерт....
Тайната на френските палачинкиЕдна от тайните на тънките френски палачинки е преди пържене тиганът да бъде намазан с малко краве масло. Количеството трябва да е наистина минимално, като е най-добре да се нанася с готварска четка....
2
Тайната на вкусните тиганици
Те стават и по-мазни, затова тайната на вкусните, но и здравословни тиганици е след изпържването закуската да се постави върху домакинска хартия, за да се изтече от нея мазнината, която е попила....
Тайната на вкусния качамак
Тайната съставка на вкусния родопски качамак според местните е тази, че освен равни части царевично и бяло брашно, се слагат и варени картофи....
Тайната на вкусната леща
Ето тайната на вкусната леща!
За да приготвите вкусна леща, първо я почистете и измийте добре. Хубаво е да измиете със студена вода и да я оставите за половин до един час във водата....
Тайната на вкусните ребърца
Ние ще ви разкрием тайната на вкусните ребърца и как да си ги приготвите...
Изберете месото
Може за заложите на класиката - свински ребра, но може и да си направите телешки ребърца....
Тайната на вкусните мекициЕто тайната на вкусните мекици! Всъщност тя е содата бикарбонат. За да станат пухкави и въздушни, им сложете щипка сода....
1
Тайната на вкусната мусакаИ според готвача на Тодор Живков - известния бай Данчо, тайната се крие именно в заливката....
2
Тайната на вкусното капучино
Капучино, на италиански Cappuccino, представлява италианска топла напитка, приготвена от кафе и мляко. На 8 ноември пък се отбелязва денят на капучиното в САЩ, което е повод да си поговорим за това как се прави перфектното...
Тайната на медените мумииИма едно лекарство, което според древните китайци и араби е в състояние да излекува всяка болежка – от рак, до счупен крак, чума или безплодие. Това лекарство се намира изключително трудно, защото се приготвя от...
2