Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле тика Масала в Instant Pot + air fryerПиле тика Масала в Instant Pot + air fryer
Само при вида на пиле Тика Масала в Instant Pot + air fryer ще ви се прииска да е вече на масата ви :)...
Ориз със зеле и тандури масала на оризоваркаОриз със зеле и тандури масала на оризоварка
Нарязваме наситно зелето и магданоза, а морковите - на фини кръгчета. Всичко прибавяме в съда на оризоварката - зеленчуците и подправките. Разбъркваме хубаво и след това добавяме водата....
Гарам масалаГарам масала
Счукайте канелата на малки частици. Смесете съставките в съд. Разбъркайте много добре и ги пасирайте с миксер на висока скорост. Гарам масала е Индийска смес от подправки....
Тикка масалаТикка масала
Изчистваме и нарязване на малки кубчета чушката, пържим още 5 минути. Внимателно изливаме сметаната в тигана и добавяме гарам масала разбъркваме и оставяме още за 5 минути....
Тандури МасалаТандури Масала
Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия! Чудно Вкусно!...
Пиле масалаПиле масала
Нарязваме пилешкото месо на парчета и го сипваме в соса, готвим за кратко и сервираме....
Масала чайМасала чай
Връщаме тенджерата на котлона и тогава добавяме млякото. Към него добавяме меда и масала чаят е готов....
Гарам МасалаГарам Масала
Препечете ги на сух тиган и ги смелете на прах. Съхранявайте в бурканче, което е добре затворено....
Индийски Чай МасалаИндийски Чай Масала
Индийският Чай Масала е чуден, опитайте го!...
Сос тика масалаСос тика масала
Вместо кашу може да ползвате бадеми, но вкусът на соса за месо няма да е същия. Получения сос използвайте разреден в тиган с малко вода и протеин по желание - тофу, пилешко или скариди. Сосът тика масала е готов....
Пилешко тика масалаПилешко тика масала
Нарежете на ситно лука, джинджифила, чесъна и лютата чушка. Прибавете към пилето и запържете за още 5 минути. Смесете подправките и ги изсипете към месото....
Пилешко Тикка МасалаПилешко Тикка Масала
7
Пилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър....
Домашна Гарам масалаДомашна Гарам масала
5
С подправката Гарам масала можете да овкусявате агнешко, пилешко, леща, всички индийски ястия и много други....
Пиле Тика МасалаПиле Тика Масала
Пилето Тика Масала е готово....
Ароматен Масала ЧайАроматен Масала Чай
Прецедете чудесния масала чай през фина цедка, налейте в чаши и поднесете горещ! Индийският ароматен Масала чай е уникален по вкус, отваря сетивата и стопля душата и тялото....
Пилешко Тикка МасалаПилешко Тикка Масала
7
Пилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър....
Тайните на КлеопатраТайните на Клеопатра
1
Тя оставила ярка следа след себе си в историята на човечеството и безценни тайни за успех за съвременните жени....
Тайните на сладкишитеТайните на сладкишите
Един от най-лесните сладкиши в света се прави, като купите готови блатове и ги намажете със смес от една опаковка подсладено кондензирано мляко с двеста грама масло. Украсете отгоре с плодове. След като сладкишът е...
Тайните на печивотоТайните на печивото
За да приготвяте най-вкусните печива, трябва да знаете няколко кулинарни тайни. Кексът е готов, когато е мек и като забиете в него клечка за зъби, не остава тесто по нея....
Тайните на кафетоТайните на кафето
1
Плодовете на кафето са червени и напомнят за зрели вишни. В тях се крие зелена костилка, която се състои от две половинки и това всъщност са кафените зърна. За родина на кафето се смята етиопската провинция Каффе. Съществуват...
Тайните на тестотоТайните на тестото
3
Тестото с мая няма да се лепи по ръцете, ако предварително ги намажете с олио. Преди да месите тестото, е добре да пресеете един или два пъти брашното, това ще го направи по-пухкаво. Когато месите тесто, наливайте течността...
Тайните на млякотоТайните на млякото
Млякото е един от основните хранителни продукти на нашата трапеза. То съдържа всички вещества, без които човешкият организъм не може нормално да функционира – пълноценни белтъчини, мазнини, въглехидрати, неорганични...
Тайните на водатаТайните на водата
1
Още по-учудващ е фактът, когато говорим за тайните на водата, е, че всяка снежинка има шест абсолютно еднакви части, които благодарение на своя синхрон създават идеална хексагонална симетрия....
Тайните на сладкаритеТайните на сладкарите
Когато пълните еклери или намазвате блат с крем, кремът трябва да е гъст, но изстинал. Когато правите шоколадов крем, най-добре е да добавите какао на прах заедно с ванилова пудра накрая на разбиването на крема. Печете...
Тайните на ПлутонТайните на Плутон
Екипът на Нови хоризонти разказа за десетте най-неочаквани неща, открити за Плутон и неговите спътници. Те бяха констатирани при прелитането на сондата през системата на планетата, което се случи през юли тази година....