Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Милинки Стой си в къщиСлед което ги нарязваме на еднакви по големина парчета. Нареждаме ги в намазаната предварително с краве масло тава. Оставяме ги да довтасат и когато са готови, ги печем в леко загрята фурна на 200 градуса....
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес....
8
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка.
Сервират се със студена бира или червено вино!
Добър апетит!...
1
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начин
Половината цвекло, половината морков и целината обелваме и нарязваме на сламка. Картофите нарязваме на кубчета. Слагаме и една чушка.
3. Зеленчуците се добавят към вече посвареното месо и се готвят 15-20 минути....
Как да си направим домашна юфка
Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!...
Как да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодЗаливаме с 1 литър изворна вода, поставяме капака и оставяме на котлона /или на печка с дърва - на огънче/, докато водата заври....
1
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Пържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се изпържват в сгорещено олио от двете страни, като олиото трябва да е на половината на тиквичките. Тиквичките се обръщат от двете страни два пъти, за да не загори брашното изведнъж....
Ориз с пилешко месо по моя си рецепта
Добавяме и измития ориз, солта и накъсаното на дребно пилешко месо. Варим манджата, до сваряването на ориза, като от време на време бъркаме....
Салата Фен
Пекат се на грил тиган.
Салатите престояват за около минути в ледена вода и заедно с останалите зеленчуци се режат на фини ивици и се смесват в купа.
Непосредствено преди сервиране се залива с дресинга....
Супа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан Тан
Варят се на слаб огън 15 минути и се сипва солта, брашното, размито в малко вода и разбитите със соевия сос яйца.
Супата се бърка, така че яйцата да станат на конци....
Ако си слаба, значи си добра домакиняФигурата издава собственичката й каква е като домакиня. Тези от вас, които поддържат чисти къщите си, са в по-добра физическа форма от тези, които живеят в разхвърляна обстановка, твърдят американски учени, цитирани от "Дейли...
2
Фен си на сирената? Трябва да знаеш това
1. Купувайте толкова сирене, колкото ще употребите за една седмица, защото веднъж нарязано, то започва да влошава качествата си;
2. Съхранявайте меките сирена в тази зона на хладилника, където се поддържа най-ниска температура...
Учиш бизнес или икономика? Тогава може да си психопат
Тестовете измервали така наречената тъмна триада на личностните черти, съставени от нарцисизъм, макиавелизъм и психопатия....