Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
След което ги нарязваме на еднакви по големина парчета. Нареждаме ги в намазаната предварително с краве масло тава. Оставяме ги да довтасат и когато са готови, ги печем в леко загрята фурна на 200 градуса....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Свински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка. Сервират се със студена бира или червено вино! Добър апетит!...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
Половината цвекло, половината морков и целината обелваме и нарязваме на сламка. Картофите нарязваме на кубчета. Слагаме и една чушка. 3. Зеленчуците се добавят към вече посвареното месо и се готвят 15-20 минути....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто. Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодИмунистимулираща напитка с Витамин С и Йод
1
Заливаме с 1 литър изворна вода, поставяме капака и оставяме на котлона /или на печка с дърва - на огънче/, докато водата заври....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се изпържват в сгорещено олио от двете страни, като олиото трябва да е на половината на тиквичките. Тиквичките се обръщат от двете страни два пъти, за да не загори брашното изведнъж....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Ориз с пилешко месо по моя си рецептаОриз с пилешко месо по моя си рецепта
Добавяме и измития ориз, солта и накъсаното на дребно пилешко месо. Варим манджата, до сваряването на ориза, като от време на време бъркаме....
Салата ФенСалата Фен
Пекат се на грил тиган. Салатите престояват за около минути в ледена вода и заедно с останалите зеленчуци се режат на фини ивици и се смесват в купа. Непосредствено преди сервиране се залива с дресинга....
Супа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан ТанСупа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан Тан
Варят се на слаб огън 15 минути и се сипва солта, брашното, размито в малко вода и разбитите със соевия сос яйца. Супата се бърка, така че яйцата да станат на конци....
Ако си слаба, значи си добра домакиняАко си слаба, значи си добра домакиня
2
Фигурата издава собственичката й каква е като домакиня. Тези от вас, които поддържат чисти къщите си, са в по-добра физическа форма от тези, които живеят в разхвърляна обстановка, твърдят американски учени, цитирани от "Дейли...
Фен си на сирената? Трябва да знаеш товаФен си на сирената? Трябва да знаеш това
1. Купувайте толкова сирене, колкото ще употребите за една седмица, защото веднъж нарязано, то започва да влошава качествата си; 2. Съхранявайте меките сирена в тази зона на хладилника, където се поддържа най-ниска температура...
Учиш бизнес или икономика? Тогава може да си психопатУчиш бизнес или икономика? Тогава може да си психопат
Тестовете измервали така наречената тъмна триада на личностните черти, съставени от нарцисизъм, макиавелизъм и психопатия....