Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фенове на Косъма искат възкръсването му
Така феновете ще останат доволни, че отново ще виждат любимия си герой на екран, но най-вероятно те ще си искат убития Косъм....
Пълнени червени чушки с ориз и червен боб
Разбъркваме добре, готвим така за минутка и дърпаме на страна.
Чушките ги втриваме със сол от вътрешната част.
Пълним ги с плънката и след това топваме горната част на чушката в брашното....
Пържола на тиган с червен боб
Пържите ги в тиган на не много силен котлон.
Боба сварявате, но наблюдавате да не се развари и омесвате с лука, овкусявате със олио, сол и оцет. По желание добавяте люта чушка....
Свинско на тиган с червен сос
Отделно режем месото на пържолки и го подправяме със сол и черен пипер.
Изпичаме го на грил тиган.
Поднасяме Печено свинско с червен сос - става неустоимо....
Наденица с червен боб на фурна
Печете боба на фурна за 15 мин. на 200 градуса.
Поднесете наденицата с червен боб на фурна....
При незадържане на урина - червен и жълт кантарион
Смесете добре сухите нарязани билки червен и жълт кантарион в равни количества. Вземете 1 чаена лъжичка с връх от сместа и залейте с 1 чаша вряла вода. Кипнете за 5-10 минути и прецедете.
Пийте по 2 чаши на ден....
Компот от червено и бяло грозде
Доливаме с вода до ръба на буркана.
Стерилизираме компотите - около 20-тина минути....
Червено и бяло зеле с хрян
Червеното и бялото зеле се нарязват на ивички (жулиен) поотделно в два съда и към тях се прибавя по ½ от нарязания на филийки лук, ситно настъргания хрян и дресинг от оцета, растителното масло, ябълковия сок и сол....
Ориз с червен боб и печурки на фурна
Отгоре слагате нарязани на кръгчета чушка и гъби. Печете докато изври водата....
Холандска салата от червено и бяло зеле
Зелето се нарязва на ситно и се залива с вряла вода. Оставя се за половин час и се отцежда.
Слага се в купа за салата, поръсва се със сол и захар, полива се с олио и оцет и се разбърква....
Конфитюр от червено и бяло френско грозде
Оронете гроздето, сложете зърната в дълбока тава, в която сте сипали вода (по 200 мл на кг плод) и ги оставете на огъня за около 15 мин., но без да завират, след което ги прецедете през сито....
Брауни с червен боб
Печете браунито с червен боб в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност....
Червен боб с наденица
Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете около 10-15 минути до приятен загар на наденичките.
Сервирайте горещо с хубава салата или туршия, както и люти чушлета за любителите на пикантното....
Телешко с червен боб
След него добавяме месо и последен слагаме измития червен боб.
Разбъркваме 2-3 пъти и доливаме виното, бульона, доматения сок и подправки на вкус.
Оставяме на котлона, докато сосчето се сгъсти....
Паста от червен боб
Накиснете червения боб за една нощ в студена вода.
На сутринта залейте червения боб с прясна вода, оставете го да заври на силен огън, намалете котлона и оставете да къкри за около 1.5 часа....
Карфиол с червен сос
В тиган настържете домата и чесъна, прибавете магданоза, кима, червения пипер и олио.
Запържете докато всичко не се сгъсти добре.
Прибавете карфиола и гответе още 20 минути.
Карфиолът с червен сос е готов....
Трюфели от червен боб
Накиснете червения боб за една нощ в студена вода.
На сутринта залейте боба с прясна вода, оставете го да заври на силен огън, намалете котлона и оставете да къкри за около 1.5 часа....
Пхали от червен боб
Пхалите от червен боб са много по-вкусни, отколкото изглеждат.
Накиснете червения боб за една нощ в студена вода....
Червен боб по пуерторикански
Прибавя се изцеденият червен боб, картофите, доматеното пюре и 2 ч.ч. вода. Оставя се да заври.
Когато това стане, се прибавя кубчета бульон и сол на вкус....
Скариди в червен сос
Добавят се подправки и яденето се оставя да къкри пет минути на тих огън.
Слага се сместа от скаридените черупки и се готви още пет минути. С цялата тази смес след това се поднасят вече изстиналите скариди....
Кремсупа от червен боб
Когато кипне, намалете котлона и варете на слаб огън като от време на време отпенвате.
Когато бобът се свари и омекне се претрива през гевгир и се връща обратно при бульона....