Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мед с хрян за подобряване на апетита и храносмилането
Спомага за възстановяване на апетита след боледуване и изтощение, нормализира храносмилането.
Рецептата е от руската народна медицина....
Цветовете на храните влияят на здравето
Цветовете, които са характерни за чакрите ни, отговарят за органите, на които влияят най-много.
Така на всеки орган съответства определен цвят....
Апетитка с извара
Доматът се очиства от семките и обелката, след което се нарязва на възможно най-ситни парченца. Може и да го пасирате.
Прибавете го към останалата смес и отново разбъркайте добре....
Апетитка с патладжани
Чушките и патладжаните се изпичат, след което се нарязват на не големи парчета. Смесете всички продукти за маринатата, разбъркайте ги и ги сложете на огъня....
Апетитка с моркови
Измийте доматите и ги обелете, настържете ги и ги сварете на сос, заедно с настърганите моркови. Когато течността се сгъсти добавете олиото, захарта, оцета и солта....
Апетитка с чесън
Нарежете магданоза и чесъна на ситно.
Настържете доматите и ги варете до сгъстяване. Прибавете оцета, олиото, подправките и захарта.
Варете още 10-15 минути....
Апетитка в буркан
Апетитката може да се използва за овкусяване на различни ястия.
Апетитката в буркан е готова....
Апетитка с извара
Доматът се очиства от семките и обелката, след което се нарязва на възможно най-ситни парченца. Може и да го пасирате.
Прибавете го към останалата смес и отново разбъркайте добре....
Марудници по родопски от кухнята на Бени
Сервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
Кокосова торта в цветовете на дъгата
Процедурата се повтаря за всички останали цветове.
Сглобяване на тортата:
Блатовете се подреждат в следната последователност отдолу нагоре - лилав, син, зелен, жълт, оранжев, червен....
Домашен сок от цветовете на бъзВ дълбок съд слагаме водата и цветовете на бъза да престоят 48 часа, като притискаме с пластмасов диск отгоре, за да може хубаво да се ароматизира водата....
2
Бързи коктейли с цветовете на дъгата
Добре е при поднасянето да ги наредите в поредицата на цветовете на дъгата: червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индиго (тъмносиньо) и виолетово....
Апетитка с чорбаджийски чушлета
Мазнината слагам на два пъти, за да се поеме апетитката добре и да не излиза на повърхността.
Сипвам апетитката с чорбаджийски чушки в буркани и стерилизирам 10 минути....
Бабината апетитка в буркани
След това се слагат да се варят, като се разбъркват от време на време.
През това време се рендосват морковите, които се запържват до златист цвят....
Доматена апетитка с чесън
Тази чеснова апетитка е чудесна и върху филия хляб с натрошено сирене.
Може да се ползва при приготвяне на пици или спагети....
Апетитка с чушки козирог
Измиваме чушките, нарязваме ги на едри парчета и ги прибавяме към врящите домати.
Така всичко заедно оставяме да ври още 15 минути. Пълним готовата апетитка в чисти и сухи буркани....
Апетитка с доматено пюре
Когато са готови, ги обелваме и смиламе с помощта на мелачка.
Към тях добавяме доматено пюре. След това добавяме и олиото, което леко сме затоплили....
Апетитка с чорбаджийски чушкиСложете всичко в плитка тава на огъня.
Когато апетитката почти достигне необходимата гъстота, пуснете в нея почистените от дръжки чорбаджийски чушки. Варете още 15 минути....
2
Апетитка с люти чушлета
Може да смесите лютите чушки с обикновени, ако са ви много люти.
Запечете ги леко, почистете от дръжките и не ги белете. Обелете чесъна.
Сложете в месомелачка чесъна и чушките. Добавете олиото, оцета, захарта и солта...
Апетитка с люти чушкиСмелете ги на пюре в мелачка заедно с копъра и магданоза.
Прибавете оцета, олиото, сол на вкус и захарта.
Изсипете сместа в бурканчета, затворете ги и ги стерилизирайте за 20-30 минути....
1
Апетитка с дребни чушлета
Измийте и смелете добре узрелите домати, след което ги сварете до сгъстяване заедно със захар, оцет, олио и сол /на вкус/. Ситно нарязаният магданоз също се прибавя....
Апетитка с люти чушкиСмелете ги на пюре в мелачка заедно с копъра и магданоза.
Прибавете оцета, олиото, сол на вкус и захарта.
Изсипете сместа в бурканчета, затворете ги и ги стерилизирайте за 20-30 минути....
1
Великденски маслени бисквити с цветовете на дъгата
Великденските маслени бисквити с цветовете на дъгата са много вкусни!
Източник: Мария Митева My Cooking Book Blog...