Ezine.bg»Избрани Колекции»Как да Сготвим Пилаф
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

Поднесете пилафа с агнешко с кисело мляко, разбито с няколко скилидки чукан чесън....

Продължете да запържвате. Прибавете виното, ориза, доматите и граха.
Оставете на огъня още около 5 минути, а след това налейте водата....

1

Добавете лютия сос, бульона и кимиона към вкусния пилаф. Оставете да ври на ниска степен с капак....

Намалете котлона на минимум, затворете с капак и без да бъркате пилафа, оставете да се изпари водата напълно....

Измиваме много добре ориза и го оставяме да се кисне в гореща вода за 1 час, след което го прецеждаме и го оставяме да съхне върху кърпа за още 30...

Булгур пилафът се оставя да къкри, без да се маха капакът около 20 минути, след което котлонът се изключва....

Разбъркваме и оставяме да се вари на тих огън похлупено плътно с капак. Не отваряме капака, докато не се поеме водата....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 5
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: