Ezine.bg»Избрани Колекции»Как да Сготвим Телешка Кайма
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Разбъркайте 1 жълтък с малко вода и намажете бордовете на пидето с телешка кайма и кашкавал....

Щом поеме водата, се добавят наситненият лук и каймата. Запържва се като се бърка, докато каймата стане на трохи....

Прибавяме каймата, посоляваме и я пържим, докато стане сипкава, като бъркаме от време на време. Наливаме 300 мл топла вода и оставяме да заври....

Сложете измитите картофи и моркови в тенджера, залейте ги с вода, колкото да ги покрие, и като кипнат, ги варете 20 мин. на слаб огън....

Принцесите от телешка кайма с шафран и босилек са готови....

Тази плънка от телешка кайма за приготвяне на баници и питки да се направи предварително и да се съхранява в херметически затворен контейнер в хладилник...

Омесете телешката кайма с подправки на вкус, яйцето, обеления и настърган картоф, доматения сок и 2 с.л. олио....

Телешката кайма се овкусява с подправки на вкус, разбърква се и се оформят топчета, след това ги овалваме в брашно и ги оставяме в хладилник....

Омесваме каймата с всичко много добре, след което си оформяме кебапчета....

В тиган с незалепващо дъно изсипваме морковите и вода, колкото да покрие дъното, поставяме капак, за да се задушат за 5 минути....

2
Рейтинг
4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: