Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Едро Смляна Лютеница
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Смляната лютеница прехвърляме в голяма тенджера и запържваме за 5-10 минути в олиото, като непрекъснато бъркаме....

1

Ако при разбъркване се вижда дъното на тавата, домашната лютеница е готова. Може да я махнете от огъня, да поръсите с кимион и черен пипер....

1

Доматите се обелват, нарязвам на парчета и с блендер или пасатор се пасират на едро. Дори и да има по едри парчета, не е фатално....

Изпечете чушките, почистете от семето и дръжките и ги обелете.
Смелете ги в машинка и добавете към тях доматеното пюре, меда, загрятото олио,...

Лютеницата се бърка непрекъснато, за да не загори. Вари се около 30-40 минути, или докато се сгъсти....

Изпичаме чушките, обелваме ги и ги смиламе. Пасираме картофите, обелваме доматите и ги смиламе, а морковите сваряваме и пасираме.
Лука и чесъна...

Пържим лютеницата до хигиенизиране на продуктите. Сипваме в буркани, затваряме и стерилизираме за 30 минути....

Когато лютеницата достигне до необходимата гъстота я свалете от огъня и напълнете в буркани. Стерилизирайте 20 минути....

Оставете лютеницата да поври още и тогава я сипете в бурканите, където сте сложили по няколко от чорбаджийските чушки....
Рейтинг
3
Общо гласували: 5
50
42
31
22
10
Дай твоята оценка: