Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Заливка на Мусака
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Вече знаете как се прави най-пухкавата заливка за мусака и може да приложите съветите, когато приготвяте безмесна мусака или любимата гръцка мусака...

Разбъркваме и заливаме мусаката.
Печем мусаката с кашкавалена заливка около 25 минути на 180 градуса....

Извадете и поръсете с останалия кашкавал, върнете във фурната, за да се запече.
Сочната мусака с пухкава заливка е готова....

1

Печем мусаката с тиквички и ориз без заливка в зарята фурна около половин час....

7

Лукът се нарязва на филийки, морковите на колелца, а месото на хапки. Задушават се в мазнината....

Можем да премахнем, а можем да поставим в загрятата фурна и да се препече нашата мусака без заливка....

Когато картофите са готови, се прави заливката. Смесват се киселото мляко, яйцето и содата и се бъркат....

След около 30 минути се прави заливка с яйцата, разбити с прясно мляко.
Сервирайте мусаката с наситнен магданоз....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 9
54
43
31
21
10
Дай твоята оценка: