Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Прощапулник и Питка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пита за прощапулникТестото се меси върху набрашнена маса, оформя се на питка и след това се оставя да втаса около 1 час....
3
Питка с кайма
Разбъркваме каймата със ситно нарязания лук, прибавяме сол, черен и червен пипер, кимион и чубрица, омесваме добре и запържваме каймата в сгорещено...
Новогодишна питка с късметиОставете изпечената питка да изстине за 15 минути в тавата и я извадете от нея....
5
Постна питка с късметиСложете питката с късмети да се изпече в умерено силна загряна фурна до готовност. Готовата питка увийте в кърпа....
4
Празнична питка с масло
Правим същото с останалите разточени кори, за да оформим празничната питка.
Оставяме за 25-30 минути....
Великденска питка с джоджен
Изпечете питката да готовност - около 40 минути. Изчакайте да се охлади и тогава я разчупете.
Великденската питка с джоджен е готова....
Питка за празник
Всяко топче се дърпа на обла питка с големина на чиния, намазва се с масло и навиваме на руло, усуква се и връзваме на възел....
Рейтинг
3.4
Общо гласували: 9
51
44
32
22
10
Дай твоята оценка: