Ezine.bg»Избрани Колекции»Класическа Курбан Чорба
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Месото се нарязва на парчета, залива се със студена вода и се оставя да се вари.
Когато заври, се маха образувалата се пяна. Щом месото омекне...

Месото и джоланът се посоляват и се сваряват. Пяната, която се образува при варенето, се маха.
Когато месото е почти готово, се добавят зеленчуците...

Похлупете и варете на слаб огън курбан чорбата.
След около 2 часа посолете и изключете огъня.
Курбан чорбата от ярешко е готова....

Поръсете готовата шилешка курбан чорба с нарязания на ситно магданоз и я поднесете....

Наръсваме готовата курбан чорба за обредни празници с нарязания на дребно магданоз....

Сипете в чорбата разбитите яйца, като бъркате постоянно, за да се получат конци, прибавете дробчетата, сърцата и воденичките, свалете я от огъня и...

6

Вкусна и лесна курбан чорба.
Може да сервирате с малко оцет за вкус, но не е задължително....

Прибавям сол и черен пипер на вкус към курбан чорбата, оставям да ври на умерен огън за около 3 часа....

Вижте също как да си направите пилешка курбан чорба или класическата курбан чорба....
Рейтинг
4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: