Ezine.bg»Избрани Колекции»Лесна Торта с Козунак
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

Поставяме тортата с рула в хладилника за около 2-3 часа, за да стегне.
Вадим, обръщаме, поръсваме с шарени пръчици и можем да консумираме....

Млякото се загрява леко и се смесва с чаша и половина брашно. Добавя се маята и се оставя на топло, за да втаса.
Жълтъците се бият със захарта...

Сложете козунака в намаслена тава и го изчакайте да втаса /трябва да изпълни тавата наполовина/....

2

Слага се готовото тесто за козунак в тава, дъното на която обилно е намазано с масло и поръсено с брашно....

Направете фитили, сплетете и завийте на охлюв козунака на конци.
Сложете готовите козунаци в намазнени тави....

Маслото се смесва със захарта и солта, добавя се яйцето и брашното и се замесва тесто. Прави се топка и се оставя на стайна температура за 1 час....

9

Вижте също как да си направите козунак в хлебопекарна, класическия козунак на конци или един бърз козунак без месене....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: