Ezine.bg»Избрани Колекции»Лучник по Добруджански
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лучник по врачанскиЛучникът се пече в загряна фурна на 180 градуса, като се увеличава до 210 градуса до готовност....
5
Лучник по врачански
Забодете с вилица, оставете да си отпочине за 15 минути и изпечете лучника по врачански на 180 градуса за около 20-30 минути....
Добруджанки с пълнозърнесто брашно
Излизат 6- 8 броя питки добруджанки в зависимост от големината им....
Мекици по добруджанскиОт двойно пресятото брашно, разбитото яйце, солта и разбърканата в киселото мляко сода се омесва тесто.
Замесеното тесто се поставя на топло място...
2
Яхния по добруджанскиЗадушете в мазнината и малко вода ситно нарязаните лук и целина.
Добавете нарязаните парчета пиперки, обелени и дребно нарязани домати, лютите...
5
Пържени чушки по добруджански
Вече сме готови с всички компоненти за вкусните пържени чушки по добруджански....
Супа топчета по добруджанскиСитно нарязаният лук се омесва хубаво с каймата, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз и една трета от ориза. От сместа се оформят кюфтенца...
3
Друсан кебап по добруджанскиМесото се почиства и се измива в студена течаща вода, отцежда се и се нарязва на парченца.
Парченцата месо се поставят в тенджера, заедно с кравето...
1
Юнашки кебап по добруджански
Към Юнашки кебап по добруджански можем да сервираме и оризова гарнитура.
Кебапът е много вкусен и с гъби в масло....
Зелеви сарми по добруджански
Поставяме гювеча със зелеви сарми по добруджански във фурната и печем за около час-час и половина....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 8
51
44
32
21
10
Дай твоята оценка: