Ezine.bg»Избрани Колекции»Смес за Катми
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Приготвяме катмите, като ги запържваме само от едната страна. Отделно приготвяме ябълкова плънка....

Трябва да се получи дебела около 8 мм катма. Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло....

Всяка готова катма се маже веднага с масло. Катмите на сач се поднасят със сладко, шоколад, мед, сирене, кашкавал......

Изсипете съдържанието в центъра на тигана и с обратната страна на черпака разпределете сместа за катми равномерно....

Оставете сместа да почине няколко минути.
Намаслете сач или голям тиган и гребвайте с черпак от сместа. Изпечете катмите и от двете страни....

Накрая сипете натрошеното сирене и разбъркайте до получаването на гладка смес. Сгорещете намазнения сач и с черпак наливайте от сместа....

В тиган от него се изпичат 4 катми. Покриват се с биволско мляко и се завиват на руло, а после се режат на пънчета....

Нагорещете намасления сач и сипвайте с черпак от сместа.
Печете катмите от всички страни....

2

2
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 10
51
45
33
21
10
Дай твоята оценка: