Ezine.bg»Избрани Колекции»Родопски Катми
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Получиха се вкусни и пухкави родопски катми с лимец, които поднесох с домашен мед....

В тиган от него се изпичат 4 катми. Покриват се с биволско мляко и се завиват на руло, а после се режат на пънчета....

Катмите се пекат от двете страни и се отстраняват от огъня. Поднасят се според личния вкус на всеки....

Веднага щом са готови катмите по родопска рецепта, ги намажете обилно с масълце.
Вкусни родопски катми - няма да им устоите!...

Трябва да се получи дебела около 8 мм катма. Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло....

Приготвяме катмите, като ги запържваме само от едната страна. Отделно приготвяме ябълкова плънка....

Оставете катмите да изстинат и ги залейте с горещото мляко. След като набъбнат добре ги нарежете и поднесете....

Всяка готова катма се маже веднага с масло. Катмите на сач се поднасят със сладко, шоколад, мед, сирене, кашкавал......

Редете ги в намаслена съд, като всяка готова катма се поръсва с вода и се маже с разтопено масло....

Изпечете катмите и от двете страни. Поднесете със сладко по избор.
Бабините катми с кисело мляко са готови....

Печете катмите и от двете страни до готовност. Намазвате готовите катми с масло и ги подреждайте една върху друга....

Печете катмите от всички страни. Всяка една се намазва и от двете страни с масло.
Редете ги една върху друга, за да се задушат....
Рейтинг
3.4
Общо гласували: 7
50
44
32
21
10
Дай твоята оценка: