Ezine.bg»Избрани Колекции»Хляб с Хрупкава Коричка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

На плота си поръсваме брашно и поставяме топките, като започваме да си оформяме хляба....

Цялото време за приготвяне на хляб Маца - от момента на контакта на брашното с водата, до поставянето на разточеното тесто в тигана, не трябва да...

В купа разбиваме яйцата със захарта и добавяме орехите, меда, содата, стафидите, канелата, солта и брашното. Разбъркваме много добре.
Прехвърляме...

В купа разбиваме яйцата със захарта, прибавяме брашното, смлените бадеми и ванилията, замесваме тесто.
Разделяме тестото на две и го оформяме на...

Печем хляба в намаслена тава в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути....

Нарязваме лешниците, бадемите и смокините, настъргваме лимоновата кора и овалваме стафидите в брашно.
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване...

Готовият джинджифилов хляб се охлажда за 10 минути преди да се извади от формата. Оставя се да престои поне за 2 часа....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: