Ezine.bg»Мрежата»Анонимен»Моите форумни теми
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни теми

Анонимен10-те най-харесвани звука
1. Шум от вълни, разбиващи се в скали 2. Дъжд по прозореца 3. Стъпки в снега 4. Бебешки смях 5. Чуруликане на птици 6. Пукане на открит огън 7. Човешки смях 8. Сухи листа под стъпките 9. Котешко мъркане 10. Църковни камбани в далечината
Анонимен10 факта за Делфините
1. Съществуват 32 вида представители на тези морски бозайници. 2. Дресираните делфини долавят присъствието на подводни мини. С помощта на звуковия си локатор, те използват ехото на собствените си сигнали, за да "виждат" стерео под водата. 3. Делфините общуват помежду си с помощта на звуци, наподобяващи подсвиркване - всеки звук изразява различно настроение. 4. Полът на делфините се определя лесно по формата на плавниците им. 5. Ухажването при двойките представлява сбор от нежни милувки и докосвания, като то предхожда половото сношение. 6. Бременни делфини се асистират от две женски "акушерки". 7. Делфините могат да плуват с 40 км/ч. 8. Докато спят, само едната половина от мозъка на делфините е в безсъзнание. Докато спят, едното им око е отворено и те плават на повърхността. 9. Средната възраст на делфините е 25 години. 10. Делфините имат вкус, но не и обоняние.
АнонименДесет факта за човека
1.Ноктите на хората растат по-бързо от всички животни. 2. Човекът е единствения представител на животинския свят, способен да нарисува права линия. 3. За целия си живот човек успява да изяде средно по 30 000 кг храна. Това е равно на теглото на около 6 слона. 4. Ако човек крещи в продължение на 8 години, 7 месеца и 6 дни ще произведе енергия, достатъчна да затопли чаша кафе. 5. Средно, през целия си живот, човек прекарва 3 години в тоалетната. 6. Досега около 106 билиона хора някога са населявали земята. 7. Психическото заболяване "Партенофобия" е страх от девственици, "Папафобия" е страх от Римския Папа. 8. Удряйки главата си в стена, човек може да изразходва около 150 калории за 1 час. 9. Бактериите в ушите ви ще се увеличат със 700 пъти, ако в продължение на един час носите слушалки. 10. Има ли нещо по-страшно за хората от смъртта? Има! Паяците. Много повече хора се страхуват от тях, отколкото от неизбежния край.