Ezine.bg»Съвети»Вредно ли е използването на лак за коса преди изправяне на косата?

Вредно ли е използването на лак за коса преди изправяне на косата?

Вредно ли е използването на лак за коса преди изправяне на косата?

Изправянето на косата е популярен метод за постигане на гладка и лъскава прическа. Правата коса гарантира поддържането на добре оформена коса през целия ден. Въпреки това тази процедура изисква повишено внимание по отношение на начина на извършване, както и използваните козметични продукти.

Често срещан продукт при изправяне е лакът за коса. Той се използва, за да се фиксира прическата и да се предотврати начупване или бухване. Въпреки това въпросът дали е вредно да се използва лак за коса преди изправяне на косата, предизвиква въпроси сред мнозина.

Вреден ли е лакът за коса преди изправяне на косата?

Лакът за коса съдържа различни химикали, които осигуряват задържане и фиксация на прическата. Най-често срещаните съставки включват алкохол, полимери и различни разтворители.

Алкохолът действа като разтворител, който изпарява бързо и помага на полимерите да се свържат и фиксират косата. Въпреки че тези съставки са ефективни за фиксация, те могат да имат отрицателни ефекти върху косата, особено при излагане на високи температури.

Алкохолът и другите химикали в лака за коса могат да изсушат косата, правейки я по-податлива на увреждане от топлината на пресата. При нагряване тези вещества могат да се разпаднат и да произведат вредни съединения, които допълнително увреждат косата.

Полимерите в лака за коса могат да образуват твърди слоеве върху косата. Когато тези слоеве се нагряват, те могат да станат лепкави и да причинят сплъстяване или залепване на косата за пресата, което води до накъсване и увреждане на косъма.

Не на последно място, високите температури могат да променят химичната структура на съставките в лака за коса, което може да доведе до химически реакции, вредни за косата. Това може да доведе до загуба на еластичност, блясък и здравина на косата.

Ето защо лакът за коса е препоръчителен да се използва след изправяне на косата, за да придаде финален щрих върху готовата прическа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати