Ezine.bg»Съвети»Как да махна петно от рициново масло?

Как да махна петно от рициново масло?

Как да махна петно от рициново масло?

Рициновото масло е широко използвано заради своите многобройни здравословни и козметични ползи.

Въпреки това, когато попадне върху дрехи или текстил, може да оставиупорити петна, които са трудни за премахване.

Добрата новина е, че съществуват няколко ефективни метода за премахване на петна от рициново масло, които могат да ви помогнат да възстановите чистотата на вашите тъкани. И отново да се радвате на любимите дрехи с безупречен вид.

Ето как да махнете петно от рициново масло:

Предварителна подготовка

Първата стъпка в премахването на петно от рициново масло е да се действа бързо. Колкото по-рано започнете обработката на петното от рициново масло, толкова по-лесно ще бъде неговото премахване. За начало, използвайте хартиена кърпа или чиста кърпа, за да абсорбирате колкото се може повече от маслото. Не търкайте петното, защото това може да го разнесе по-голяма площ. Вместо това, потупвайте внимателно, за да попиете маслото.

Използване на течен препарат за миене на съдове

След като сте премахнали излишното масло, нанесете малко количество течен препарат за миене на съдове директно върху петното. Течният препарат за съдове е ефективен, защото е формулиран да разгради мазнините и маслата. Разтрийте леко препарата с пръсти или с мека четка, и оставете да престои около 10-15 минути. След това изплакнете добре с топла вода. Ако петното е все още видимо, повторете процедурата.

Прилагане на сода бикарбонат или царевично нишесте

За по-упорити петна от рициново масло, сода бикарбонат или царевично нишесте могат да бъдат много ефективни. Поръсете щедро количество от едното върху петното и оставете да престои няколко часа или дори през нощта. Тези вещества ще абсорбират останалото масло и ще улеснят неговото премахване. След като сте оставили содата или нишестето достатъчно дълго, изчеткайте го внимателно и изперете дрехата по обичайния начин.

Използване на специализирани препарати за петна

Ако гореспоменатите методи не успеят да премахнат петното от рициново масло, можете да използвате специализирани препарати за петна (петна от кръв, петна от чай и др., налични в търговската мрежа. Тези препарати са формулирани за справяне с различни видове петна, включително мазнини и масла. Следвайте инструкциите на опаковката и не забравяйте да изперете дрехата след обработката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати