Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Възпаления на езикаВъзпаления на езика
Лечение на възпалението на езика Лечението на възпалението на езика зависи от причината за него....
Телешки език с доматки на фурнаТелешки език с доматки на фурна
4
Сложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета....
Език с гъбиЕзик с гъби
Добавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън. По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана. Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз....
Език в маслоЕзик в масло
7
Сложете я на силен огън и след като започне “да съска”, намалете огъня и варете 30-35 минути. Извадете сварения език от бульона и го потопете за малко в студена вода....
Телешки език с 3 вида сирена на фурнаТелешки език с 3 вида сирена на фурна
Сварете телешкия език в тенджера под налягане. Нарежете го на филийки и го подредете на дъното на голяма тава. Отгоре сложете нарязан на парчета кашкавал, моцарела и трохи от синьо сирене....
Език с ремуладов сосЕзик с ремуладов сос
Сварете езика. След това го обелете, докато е още топъл. След като изстине, го нарежете на тънки филийки. За соса пресовайте 4-те жълтъка на твърдо сварените яйца....
Печен език с картофиПечен език с картофи
Сварете телешкия език в подсолена вода, в която сте добавили и корените за супа. Потопете езика за няколко секунди в студена вода и го обелете. Нарежете го на филийки и го запържете в загрятото олио....
Телешки език с картофиТелешки език с картофи
Нарежете на филии обелените картофи и ги добавете в тавата при сварения език с маслото. Печете ястието с телешки език до омекването на картофите. Поръсете с копър и магданоз и поднесете телешкия език с картофи....
Паниран език с гъбен сосПаниран език с гъбен сос
Езикът се сварява, изважда се, потапя се в студена вода, обелва се и се нарязва на шайби. Приготвя се гъбения сос....
Език в масло в гювечеЕзик в масло в гювече
Почистете езика и сложете да се вари в тенджера под налягане. Извадете го, обелете го и го нарежете на парчета. Загрейте половината масло и запържете езика, докато хване лека коричка....
Салата от език и картофиСалата от език и картофи
Нарежете езика на тънки филийки, а картофите, целината и краставичката на кубчета. Разбъркайте ги в дълбока купа и добавете грахта/може и от консерва/ и зеления фасул /задушен с вода или също от консерва/....
Вкусен свински език в маслоВкусен свински език в масло
Първо сварете свинския език до пълна готовност - около 2 часа в тенджера под налягане. Потопете сварения еизк в студена вода и го обелете от ципата. Нарежете езика на парчета....
Свински език с доматен сосСвински език с доматен сос
Почистете и сварете свинския език в тенджера с подсолена вода. Когато е готов, го нарежете на парченца и овкусете с черен, червен пипер и сол. Накълцайте на ситно магданоза, лука и чушката....
Морски език в червено виноМорски език в червено вино
Разпредете морския език в чинии и сервирайте със соса....
Задушен език с розмарин и виноЗадушен език с розмарин и вино
Шпиковайте сварения, обелен и нарязан на филийки телешки език с листенца розмарин и посолете. Залейте с бялото вино и оставете да престои 2-3 часа....
Телешко шкембе и език с гъбиТелешко шкембе и език с гъби
Шкембето и езикът се сваряват в подсолена вода и се охлаждат, след което се режат на кубчета. Скилидките чесън се накълцват на ситно....
Свински език и сърца по селскиСвински език и сърца по селски
След като са готови, ги нарязваме на филийки. В тиган поставяме и запържваме нарязания свински език и сърце в малко олио....
Телешки език с печурки и моцарелаТелешки език с печурки и моцарела
Нарежете езика и го наредете в подходяща тава. Отгоре залейте със соса. Сложете 5-6 резена моцарела и толкова на брой аспержи. Загрейте фурната на 220 градуса. Печете езика около 20 минути....
Мезе от агнешки език в маслоМезе от агнешки език в масло
Мезето от агнешки език в масло е готово....
Телешки език по карибскиТелешки език по карибски
Езикът се сварява до омекване. В това време тиквата се настъргва, ананасът се нарязва на ситно. Езикът се пуска в ледено студена вода и се обелва....
Възпаление на гърлотоВъзпаление на гърлото
Възпалението може да бъде слабо, тежко или хронично. Слабото възпаление на гърлото най-често е индикатор за грип, простуда, алергии или излагане на различни дразнители....
Възпаление на яйчницитеВъзпаление на яйчниците
Симптоми при възпаление на яйчниците Симптомите на възпалените яйчници най-често зависят от причината за възпалението и общото здравословно състояние на жената....
Варен свински език в тенджера под наляганеВарен свински език в тенджера под налягане
Измиваме много добре телешкия език, поръсваме със сол и черен пипер. В тенджера под налягане поставяме всички продукти и езика. Затваряме с капака и поставяме на котлона да ври за около 50 минути....
Варен език с бял сос и стафидиВарен език с бял сос и стафиди
С готовия сос се залива варения език. Поднася се с подходяща гарнитура....
Мезе със свински сърца, език и гъбиМезе със свински сърца, език и гъби
Почистваме си свинските сърца и свинския език и поставяме с вода да се варят. За по бързо можем да ги сварим в тенджера под налягане. Сварете сърцата и езика нарязваме на тънки филийки....