Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Възпаления на езика
Лечение на възпалението на езика
Лечението на възпалението на езика зависи от причината за него....
Телешки език с доматки на фурнаСложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета....
4
Език с гъби
Добавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън.
По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана.
Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз....
Език в маслоСложете я на силен огън и след като започне “да съска”, намалете огъня и варете 30-35 минути.
Извадете сварения език от бульона и го потопете за малко в студена вода....
7
Телешки език с 3 вида сирена на фурна
Сварете телешкия език в тенджера под налягане.
Нарежете го на филийки и го подредете на дъното на голяма тава.
Отгоре сложете нарязан на парчета кашкавал, моцарела и трохи от синьо сирене....
Език с ремуладов сос
Сварете езика. След това го обелете, докато е още топъл. След като изстине, го нарежете на тънки филийки.
За соса пресовайте 4-те жълтъка на твърдо сварените яйца....
Печен език с картофи
Сварете телешкия език в подсолена вода, в която сте добавили и корените за супа. Потопете езика за няколко секунди в студена вода и го обелете. Нарежете го на филийки и го запържете в загрятото олио....
Телешки език с картофи
Нарежете на филии обелените картофи и ги добавете в тавата при сварения език с маслото.
Печете ястието с телешки език до омекването на картофите. Поръсете с копър и магданоз и поднесете телешкия език с картофи....
Паниран език с гъбен сос
Езикът се сварява, изважда се, потапя се в студена вода, обелва се и се нарязва на шайби.
Приготвя се гъбения сос....
Език в масло в гювече
Почистете езика и сложете да се вари в тенджера под налягане. Извадете го, обелете го и го нарежете на парчета.
Загрейте половината масло и запържете езика, докато хване лека коричка....
Салата от език и картофи
Нарежете езика на тънки филийки, а картофите, целината и краставичката на кубчета.
Разбъркайте ги в дълбока купа и добавете грахта/може и от консерва/ и зеления фасул /задушен с вода или също от консерва/....
Вкусен свински език в масло
Първо сварете свинския език до пълна готовност - около 2 часа в тенджера под налягане.
Потопете сварения еизк в студена вода и го обелете от ципата.
Нарежете езика на парчета....
Свински език с доматен сос
Почистете и сварете свинския език в тенджера с подсолена вода. Когато е готов, го нарежете на парченца и овкусете с черен, червен пипер и сол.
Накълцайте на ситно магданоза, лука и чушката....
Задушен език с розмарин и вино
Шпиковайте сварения, обелен и нарязан на филийки телешки език с листенца розмарин и посолете.
Залейте с бялото вино и оставете да престои 2-3 часа....
Телешко шкембе и език с гъби
Шкембето и езикът се сваряват в подсолена вода и се охлаждат, след което се режат на кубчета.
Скилидките чесън се накълцват на ситно....
Свински език и сърца по селски
След като са готови, ги нарязваме на филийки.
В тиган поставяме и запържваме нарязания свински език и сърце в малко олио....
Телешки език с печурки и моцарела
Нарежете езика и го наредете в подходяща тава. Отгоре залейте със соса.
Сложете 5-6 резена моцарела и толкова на брой аспержи.
Загрейте фурната на 220 градуса. Печете езика около 20 минути....
Телешки език по карибски
Езикът се сварява до омекване. В това време тиквата се настъргва, ананасът се нарязва на ситно.
Езикът се пуска в ледено студена вода и се обелва....
Възпаление на гърлото
Възпалението може да бъде слабо, тежко или хронично. Слабото възпаление на гърлото най-често е индикатор за грип, простуда, алергии или излагане на различни дразнители....
Възпаление на яйчниците
Симптоми при възпаление на яйчниците
Симптомите на възпалените яйчници най-често зависят от причината за възпалението и общото здравословно състояние на жената....
Варен свински език в тенджера под налягане
Измиваме много добре телешкия език, поръсваме със сол и черен пипер.
В тенджера под налягане поставяме всички продукти и езика.
Затваряме с капака и поставяме на котлона да ври за около 50 минути....
Варен език с бял сос и стафиди
С готовия сос се залива варения език.
Поднася се с подходяща гарнитура....
Мезе със свински сърца, език и гъби
Почистваме си свинските сърца и свинския език и поставяме с вода да се варят.
За по бързо можем да ги сварим в тенджера под налягане.
Сварете сърцата и езика нарязваме на тънки филийки....