Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Засаждане и грижи за рози
Прочетете още: Отглеждане на мини роза в саксия и Зимна грижа за розовата градина...
Основни грижи за градинските рози
Розите са едни от най-предпочитаните от градинарите цветя за засаждане. Те са богати на цветове и могат да бъдат в най-различни багри, които придават очарование и романтика на всяка градина.
Освен това имат и прекрасен...
Сладки Рози
С миксер разбъркайте добре смесените олио, меко масло и яйце. Към тях добавяте киселото мляко и гриса, отново разбърквате.
Пресявате предварително смесените брашно, бакпулвер и ванилиите. На малки дози добавяте от него...
Карнавални рози
Яйцата и жълтъците се разбиват много добре.
Добавят се прясното мляко (водата), солта и брашното.
Замесва се средно твърдо тесто.
Разточва се кора с дебелина 2 мм.
С чаша или рингове се изрязват кръгчета с три...
Ябълкови рози
Ябълките ги режем на половина, изчистваме ги и режем на тънки парченца. Поставяме водата в тенджера, като слагаме лимоновия сок от 1/2 лимон и захарта, която е 2 с.л.
След като заври, поставяме нарязаните вече парчета...
Рози от сьомга
Жълтъците се настъргват и внимателно се разбъркват с майонезата.
Сьомгата се нагъва като роза и се поставя по един „цвят“ в стъклена чаша на столче.
В центъра на всяка роза се слага по малко от жълтъчната смес.
Декорира...
Погача с рози
Слагаме маята в прясното мляко със захарта да шупне.
Пресявам брашното в купа, правя кладенец и слагам яйцата, киселото мляко, оцет, олио, сол, изсипваме и шупналата мая с мляко и започвам да меся меко тесто, което не...
Сладко от рози
Цветовете от роза трябва добре да се почистят от тичинките и жълтата част на венчелистчетата.
Пригответе рядък сироп от захарта и водата, към който, когато започне да се сгъстява, добавете розовия цвят, лимонената киселина...
Много сладки рози
В купа се смесват олиото, кравето масло, киселото мляко, гриса, яйцето, бакпулверът, ванилиите и брашното.
Омесва се тестото, разточва се и се изрязват кръгове.
Слагат се един до друг 3 кръга, като се застъпват....
Сладко от рози
Цветовете от роза трябва добре да се почистят от тичинките и жълтата част на венчелистчетата.
Пригответе рядък сироп от захарта и водата, към който, когато започне да се сгъстява, добавете розовия цвят, лимонената киселина...
Празнични картофени розиОбелете картофите и ги нарежете на много тънки кръгове, като за чипс. Посолете ги хубаво и ги оставете да престоят за 30 минути, за да омекнат.
След това подсушете леко картофените филийки. Вземете едно по-малко кръгче...
1
Сироп от розиПригответе на огъня рядък сироп от 500 мл. вода и захарта. Като започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози.
Варете на тих огън още 10 минути. Когато изстине напълно, прецедете и смесете...
1
Солени кифлички розиОсвен горепосочените продукти ще са ви необходими и хартия за печене, олио за подмазване, 1 жълтък разбит с капки вода и капки олио за намазване, малко мак/сусам.
В брашното правим кладенче, маята я разтваряме в малко...
1
Рози с шунка
Пресяваме брашното в тава. В брашното си правим кладенче. В купичка си делим жълтъка от белтъка. Белтъка го слагаме в кладенчето, с жълтъка ще намажем розичките. В кладенчето си слагаме солта и олиото.
Стопляме водата...
Питка с розиПресейте брашното, направете кладенче и сложете сол, яйцата, меко масло нарязано на кубчета, оцет, меда и сухата мая. Започнете да замесвате тесто, като постепенно добавяте от топлата вода.
Месете до получаване на гладко...
2
Мармалад от рози
Четирите добре натъпкани с розови листа листа чаши се сипват в тенджера и се добавя захарта.
С ръце започват да се претриват розите и захарта, като постепенно цветовете започват да си пускат сока и да овлажняват захарта...
Ликьор от розиЛистата от рози се измиват, подсушават се и се слагат в буркани. заливат се със спирт или ракия и се държат така 2-3 седмици.
След това се прецежда течността и се смесва с предварително приготвен сгъстен захарен сироп...
1
Сироп от розиПригответе на огъня рядък сироп от 500 мл. вода и захарта. Като започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози.
Варете на тих огън още 10 минути. Когато изстине напълно, прецедете и смесете...
1
Празнични картофени розиОбелете картофите и ги нарежете на много тънки кръгове, като за чипс. Посолете ги хубаво и ги оставете да престоят за 30 минути, за да омекнат.
След това подсушете леко картофените филийки. Вземете едно по-малко кръгче...
1
Ароматен сироп от рози
Почистете розовите листчета и ги измийте. Отцедете и ги сложете в буркан.
Залейте ги с врящата вода и затворете плътно с капачка. Оставете да престои за една нощ. След това прецедете течността.
Направете сироп от...
Погача Сърце от рози
От изброените продукти замесете меко тесто. Оставете да се отпусне за половин час.
Разточете тестото на кора, от която изрежете кръгчета с диаметър 8-10 см. Подредете 4 кръгчета едно до друго, като леко ги застъпвате....
Празнични мъфини с рози
Разбийте яйцата със захарта. Добавете киселото мляко, содата, олиото и ароматните подправки. Разбъркайте.
Пресейте брашното и добавяйте на части към течната смес до получаването на кексово тесто.
Напълнете до средата...
Ароматно сладко от рози
За това наситено с ароматен дъх сладко използвам цветовете от маслодайни рози, които цъфтят в мамината градина.
Почиствам венечните листенца, поставям ги в гевгир и ги измивам внимателно под струя студена вода.
Приготвям...
Малинов чай с рози
Кипваме 300 мл вода и заливаме розите и малините.
Запарваме малиновия чай с рози за 10-тина минути....