Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаМиникозуначета за Великден в хлебопекарна
Прясното мляко се затопля леко, сипват се захарта и сухата мая и се разбърква до разтварянето им. Яйцата се разбиват с тел и се прибавят при млякото. Сместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната. Прибавят се и останалите...
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
Шоколадови петифури ПодаръциШоколадови петифури Подаръци
Намажете правоъгълните блатове равномерно с шоколад. Нарежете банана на съвсем тънки парченца и ги подредете върху блата. По желание може да приготвите петифурите с ядки вместо банан. Сложете отгоре втория блат и нарежете...
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладСладкиш за Великден с орехи и мармалад
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
Козунак за ВеликденКозунак за Великден
2
Тестото омесих в кухненски робот. Маята, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно и 200 мл от прясното мляко предварително оставям да се шупне. В купата на миксера слагам всички продукти, като в топлата мазнина добавям захарта...
Празнична питка ВеликденПразнична питка Великден
От продуктите се омесва средно, към леко твърдо тесто. Маята предварително се активира с топлото прясно мляко и захарта. Омесеното тесто се оставя на топло и покрито да отпочине за 20-30 минути. След това се оформя питата...
Меденки за ВеликденМеденки за Великден
Готовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
Зайчета за ВеликденЗайчета за Великден
Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Направете кладенче, в което чукнете яйцата, като отделите единия жълтък за намазване накрая; Загрейте леко на котлона млякото със захарта и щом се разтопи, отстранете...
Питка за ВеликденПитка за Великден
2
Пресяваме брашното в голям съд, прибавяме две яйца и от третото - само белтъка, киселото мляко, олиото, маята, захарта и солта. Замесваме тесто и го оставяме за 1 час да втаса. След като е втасало, се размесва отново и...
Торта за ВеликденТорта за Великден
6
Отделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с олиото, а белтъците се разбиват на сняг със захарта. След това се смесват и се добавя брашното. Сместа се получава много гъста. Изсипва се във форма...
Погача за ВеликденПогача за Великден
Поднасяме погачата за Великден, докато е още топла....
Курабии Весел ВеликденКурабии Весел Великден
Курабиите Весел Великден са готови....
Яйца за ВеликденЯйца за Великден
1
Сварете яйцата за 10-15 минути, като задължително сложите някакъв плат на дъното на съда. Боите разтворете според указанията на опаковката. Вземете дълго парче памук - толкова, че да може от всички страни да се покрие добре...
Сладки за ВеликденСладки за Великден
Сладките за Великден се пекат доста бързо и трябва да внимавате да не ги прегорите. По желание изстиналите сладки украсете или слепете 2 по 2 със сладко....
Кекс за ВеликденКекс за Великден
Сложете кекса за Великден да се изпече в предварително загряна на 170 градуса фурна за около 1 час или малко по-малко. Оставете да се охлади и го извадете от формата....
Курабийки за ВеликденКурабийки за Великден
4
Разбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко с разтворената в него сода. Сипете олиото, лимоновата кора, ванилията и постепенно брашното с амонячната сода. Трябва да се получи гладко, меко и нелепнещо тесто....
Кравайчета за ВеликденКравайчета за Великден
Сложете купа с вода във фурната на 170 градуса и печете кравайчетата за Великден до готовност....
Дроб сарма за ВеликденДроб сарма за Великден
Нарежете агнешкия комплект за дроб сарма. Сварете го до пълна готовност в достатъчно количество вода, като междувременно премахвате образувалата се пяна. Загрейте маслото и задушете почистените и нарязани гъби. Добавете...
Печено свинско за ВеликденПечено свинско за Великден
Поднесете печеното свинско за Великден, докато е топло....
Лионски сладкиш за ВеликденЛионски сладкиш за Великден
Печем лионския сладкиш за Великден на 180 градуса около 30 минути....
Двуцветни сладки за ВеликденДвуцветни сладки за Великден
Изглеждат толкова различни и интересни, а всъщност са много лесни за приготвяне! Първо замесваме ваниловото тесто, като първо разбъркваме яйцето, към него захарта, след това содата и ванилията, и накрая брашното. Тестото...
Амонячни курабийки за ВеликденАмонячни курабийки за Великден
Курабийките за Великден се слагат в тава върху хартия за печене. Намазват се с разбито яйце и се поръсват със захар....
Козуначена диня за ВеликденКозуначена диня за Великден
3
В купа слагаме маята с 2 с.л захар и солта. Добавяме водата, разбъркваме и оставяме да шупне. Пресяваме брашното. В сместа с маята прибавяме яйцата, захарта, (топлото) прясното мляко, разтопеното масло, ванилията и кората...
Рисувани яйца за ВеликденРисувани яйца за Великден
Сварете яйцата и ги оцветете в различните бои, разтворени в буркани според указанията на опаковката. Оставете яйцата да изстинат преди да започнете да ги рисувате с акрилните бои. За рисуването използвайте всякакви бои...
Пухкав козунак за ВеликденПухкав козунак за Великден
Първо разтваряме маята в 50 мл от хладкото мляко. Пресяваме маята в подходящ съд и правим кладенче по средата. Постепенно слагаме една по една всички съставки и маята. Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса на топло...