Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Не запържвайте пресния лук и чесънНе запържвайте пресния лук и чесън
Може да се прибере на тъмно и прохладно място, в противен случай пресният чесън се разваля до 10 дни. При готвенето с пресен лук и пресен чесън не трябва да се прекалява с тяхното количество....
Чудодейните ползи на пресния копърЧудодейните ползи на пресния копър
А това е от особена полза при жени в менопауза, когато калцият не се усвоява правилно и костите стават крехки....
Чесън в оцетЧесън в оцет
5
С кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне. Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус. Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
Чесън в оцетЧесън в оцет
5
С кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне. Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус. Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
Попарен чесън с рибаПопарен чесън с риба
Попареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
Кисел чесън с джанкиКисел чесън с джанки
Между скилидките чесън се слага от измитите джанки и стръкчета копър. В тенджера се заварява водата заедно със солта, захарта и оцета. С горещата марината се залива чесънът в бурканите....
Консервиран чесън в бурканиКонсервиран чесън в буркани
След като поври още минута-две, се налива в напълнените с чесън бурканчета. Слагат се капачките и консервираният чесън в буркани се обръщат обратно....
Попарен чесън с рибаПопарен чесън с риба
Попареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
8 ползи от яденето на чесън8 ползи от яденето на чесън
Ето 8 ползи от яденето на чесън: Чесънът помага при лечението на настинки Той укрепва имунната система и можете да предотвратите развитието на настинка, ако ядете чесън още при появата на първоначалните симптоми....
Здравословни ползи от дивия чесън (левурда)Здравословни ползи от дивия чесън (левурда)
Левурда или див чесън можете да видите из сенчестите планински райони в България – лесно се разпознава, тъй като има характерна миризма на чесън. Дивият чесън цъфти през месеците от май до юни....
Лютивка с чесън и джинджифилЛютивка с чесън и джинджифил
2
Лютивка с чесън и джинджифил е много пикатна и сгряваща в студените дни. Ако обичате пикантна лютеница, ще ви допадне и тази идея....
Моцарела с Чесън и КаперсиМоцарела с Чесън и Каперси
Моцарелата с Чесън и Каперси е готова....
Картофи с чесън и горчицаКартофи с чесън и горчица
Картофите с чесън и горчица са готови....
Спагети с Чесън и СкаридиСпагети с Чесън и Скариди
Спагетите с Чесън и Скариди са готови....
Скариди с чесън и цитрусиСкариди с чесън и цитруси
Скаридите с чесън и цитруси са много вкусни!...
Сланина с чесън и подправкиСланина с чесън и подправки
2
Поднасяме нашата сланина с чесън и подправки с хубаво студено питие....
Чабата с чесън и маяЧабата с чесън и мая
Чабатата с чесън и мая е много вкусна....
Карфиол с чесън и сметанаКарфиол с чесън и сметана
Карфиолът с чесън и сметана е страхотна идея за гарнитура за всякакви риби и птичи меса. Добър апетит!...
Туршия от чесън в бурканиТуршия от чесън в буркани
Туршията от чесън в буркани е много сполучлива....
Бамя с чесън и доматиБамя с чесън и домати
Бамята с чесън и домати е много вкусна....
Омлет с чесън и спанакОмлет с чесън и спанак
Омлетът с чесън и спанак е готов....
Картофи с чесън и сиренеКартофи с чесън и сирене
След като са готови вече картофите изваждаме ги от тигана, посипваме ги с пресованият вече чесън и ситно нарязаният копър....
Извлек от чесън и спиртИзвлек от чесън и спирт
1
Скилидките чесън обелваме, смачкваме в дървено хаванче и сипваме в сух стъклен буркан. Пресованата смес заливаме с алкохол, така че да се покрие цялата маса. Бурканът затваряме и оставяме на хладно за 40 дни....
Толстолоб с чесън и магданозТолстолоб с чесън и магданоз
Марината: Почистваме и настъргваме или рендосваме чесъна в малка купичка, измиваме и нарязваме магданоза, добавяме оцета и водата. Разбъркваме хубаво и заливаме рибата....
Ориз с Чесън и ЗеленчуциОриз с Чесън и Зеленчуци
В тиган загрейте зехтина и запържете лука, чесъна, гъбите, моркова, сладкия пипер. След това добавете леко сварения ориз, сол, черен пипер, малко вода и оставете да къкри още 15 минути....