Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Пилатес - медицинската гимнастикаПилатес - медицинската гимнастика
Създател на методът Пилатес е Джоузеф Пилатес. Той е американец от немски произход. Като дете страда от астма, рахит и ревматизъм....
Кардио пилатес за изваяно тялоКардио пилатес за изваяно тяло
Ако обаче искате да опитате нещо по-различно започнете да тренирате кардио пилатес - чудесен избор за спортуване – не отнема много време, а резултатите идват бързо. Защо да изберете кардио пилатес?...
Всичко, което трябва да знаете за пилатесаВсичко, което трябва да знаете за пилатеса
Съществуват различни Пилатес класове Традиционният Пилатес обикновено включва тренировка, изпълнявана върху постелка на пода. Обаче съществуват и други класове, които смесват Пилатеса с други упражнения....
Пилаф с орзоПилаф с орзо
Оризът се измива и се накисва в купичка със студена вода, поне един пръст над ориза. Така престоява поне 40 минути. В тиган се поставя олио, колкото да покрие дъното на тигана, и се поставя орзо, да се запържи да светло...
Пилаф с овнешкоПилаф с овнешко
Измиваме и нарязваме овнешкото месо на средно големи парчета. Почистваме и измиваме oриза, нарязваме лука на дребно. В затоплена мазнина изсипваме лука да се задуши с малко вода. Прибавяме и месото да се задуши за десетина...
Пилаф с кимионПилаф с кимион
Измийте ориза със студена вода. Залейте измития ориз с подсолена вода, колкото да то покрие и го оставете да набъбне за 20 минути. Добавете вода и сварете зърната до полуготовност. Накиснете кимиона във вода и когато набъбне...
Пилаф с гъбиПилаф с гъби
3
Почистете добре гъбите и както са цели ги сварете в подсолена вода за 15 минути. Извадете ги, оставете ги да се отцедят и ги нарежете на парчета. В гъбената отвара сварете до полуготовност ориза. При нужда може да долеете...
Пилаф с кайсииПилаф с кайсии
Почистваме кайсиите и ги накисваме в кипяща вода. Като се сварят добре, се пасират. Ориза варим в 15 г вода. Когато той поеме водата, прибавяме захарта и пюрето от кайсии. Добавяме маслото и разбъркваме пилафа с кайсии...
Пилаф с месоПилаф с месо
1
Нарязваме месото на тънки парчета, като отстраняваме мазнината. Нарязваме фино джинджифила, лютата чушка и лука. Сваряваме ориза с гореща вода, изплакваме го със студена, слагаме го в тенджера и го покриваме с кърпа....
Пилаф с мидиПилаф с миди
Режем лука и чесъна и ги запържваме в маслото. Прибавяме настъргания морков, ориза и зеления лук и запържваме, сипваме доматите и овкусяваме със сол и пипер. Сипваме три чаени чаши вода и варим пилафа с ориз на бавен...
Пилаф с шехриеПилаф с шехрие
За този турски пилаф се загрява зехтинът и маслото. Добавя се шехрие и се запържва до златисто. След което се добавя и предварително измитият и накиснат ориз във вода. Оризът се запържва, налива се водата и се овкусява...
Пилаф с каймаПилаф с кайма
Запържете лука в олиото. Добавете каймата, солта и черния пипер. Продължете да запържвате. Прибавете виното, ориза, доматите и граха. Оставете на огъня още около 5 минути, а след това налейте водата. Гответе на умерен...
Пилаф с мидиПилаф с миди
Хубаво остъргайте черупките на мидите, измийте ги под течаща студена вода и ги задушете в зехтин, заедно със ситно нарязания лук. Когато лукът стане златист на цвят, а черупките на мидите леко се отворят добавете виното...
Пилаф с агнешкоПилаф с агнешко
Запържете лука в зехтина в тенджера до златисто. Добавете агнешкото и запържете, докато се зачерви. Подправете със сол, черен пипер и канела. Добавете доматите, кедровите ядки, стафидите, нарязаната чушка и разбъркайте...
Пилаф с фидеПилаф с фиде
В един дълбок незалепващ тиган слагаме малко мазнина и запържваме за фидето, докато си промени света. След като е готово, отделяме в една чиния и се заемаме с измиването на ориза. В дълбока купа слагаме ориза и измиваме...
Пилаф с гъбиПилаф с гъби
Не е трудно да приготвите пилаф с гъби по арабска рецепта. Нарежете лука на ситно. Загрейте половината от маслото и запържете лука, докато стане прозрачен. Сипете булгура и пържете 3 минути, като често разбърквате....
Пилаф с месоПилаф с месо
1
Нарязваме месото на тънки парчета, като отстраняваме мазнината. Нарязваме фино джинджифила, лютата чушка и лука. Сваряваме ориза с гореща вода, изплакваме го със студена, слагаме го в тенджера и го покриваме с кърпа....
Древният надпис за Пилат ПонтийскиДревният надпис за Пилат Понтийски
Въпреки че името на Пилат Понтийски е споменато също и в евангелието на Йосиф, Фило и Такитас и съществуват монети, сечени по време на неговото управление, писмено доказателство за съществуването на Пилат е открито при...
Пилаф с консервирано агнешкоПилаф с консервирано агнешко
Тъй като месото е предварително сварено (от буркан) или печено, слагаме във вряща подсолена вода първо ориза за 15 минути да се свари. Накрая прибавяме нарязаното агнешко да си пусне аромата и изключваме котлона. По...
Вегетариански пилаф с нахутВегетариански пилаф с нахут
Лукът се реже на едро. Морковите се настъргват. Олиото се налива в дълбок тиган. В тигана се слага лукът, отгоре морковите, върху тях – свареният нахут. Покрива се с ориз и се добавят подправките и скилидките чесън...
Булгурен пилаф с тофуБулгурен пилаф с тофу
Лукът се запържва в зехтина около 5 мин., докато омекне. Добавя се булгурът и се пържи 5 мин. Добавя се бульонът и се поръсва с ригана и пипера. Държи се на огъня около 15 мин., докато течността бъде поета. В голяма...
Пилаф с кисело млякоПилаф с кисело мляко
2
Измийте ориза в няколко води и го отцедете. Залейте го с гореща вода и оставете така 15 минути да престои. Отцедете го и го сложете в сгорещеното масло в тиган на котлона. Бъркайте за 2-3 минути и добавете 1 ч.ч. гореща...
Пилаф с овнешко месоПилаф с овнешко месо
Изпържете нарязаното на кубчета месо, прибавете настърганите моркови и нарязания лук. Изпържете. Прибавете доматеното пюре, 700 мл вода, черен пипер и възварете. Добавете изплакнатия ориз и отново възварете. Захлупете...
Пилаф с риба хамсияПилаф с риба хамсия
Хамсиите се изчистват от главите и гръбначната кост, посоляват се, поливат се със сока на лимона и се оставят на хладно. Оризът се почиства, измива и накисва в 2 чаени чаши гореща вода за 1 час. Изцежда се. В тиган...
Булгур пилаф с пилешкоБулгур пилаф с пилешко
Пилешките бутчета се слагат в тенджера, за да се сварят. След като вече са сварени, се накъсват на малки парчета и се заделят настрани. В тенджера, за предпочитане незалепваща, се добавя една глава нарязан лук с малко...