Ежедневните навици, които повишават кръвното

Ежедневните навици, които повишават кръвното

Високото кръвно налягане е проблем не само на възрастните хора, но и на значителна част от младото поколение днес. Ето някои ежедневните навици, които повишават кръвното:

1

Кръвно Налягане

Кръвно Налягане - най-новите заглавия, авторски публикаци и съвети. Практична информация на тема Кръвно Налягане от Ezine.bg. Списък на статиите за Кръвно Налягане. Български сайт за здраве, звезди, дом, родители и деца и Кръвно Налягане.
Кръвно Налягане - Как правилно да измерваме кръвното налягане?

Как правилно да измерваме кръвното налягане?

22.02.20190245

Хипертонията е сред най-често срещаните заболявания в днешно време. На практика тя протича почти безсимптомно, а пораженията, които нанася, са изключително тежки. Затова трябва правилно да следим кръвното си.

Кръвно Налягане - Хипертония - Високо Кръвно Налягане

Хипертония - Високо Кръвно Налягане

20.02.2019091386

Високото кръвно е едно от най-разпространените заболявания на нашия век. Причини, симптоми и лечение на високо кръвно - хипертония. Хранене при хипертония.

Кръвно Налягане - Как влияе времето на кръвното налягане?

Как влияе времето на кръвното налягане?

15.12.20180292

Налягането на циркулиращата кръв върху стените на кръвоносните съдове в тялото ни се нарича кръвно налягане. Но от какво зависят неговите нормални граници?

Кръвно Налягане - Симптоми за ниско кръвно налягане

Симптоми за ниско кръвно налягане

05.12.2018040913

Ниското кръвно налягане е състояние, което е съпроводено с падането на налягането. За ниско кръвно налягане се смята налягането под 100 на 60, ето и симптомите.

Кръвно Налягане - Какво да пием срещу високо кръвно налягане

Какво да пием срещу високо кръвно налягане

15.02.20170144465

Високото кръвно налягане е характерно за все повече хора. Подобно на всяка друга човешка болежка, и то може да бъде поправено с натурални средства.

Кръвно Налягане - Лечение на хипертония без медикаменти

Лечение на хипертония без медикаменти

03.12.201504325

С помощта на някои трикове можете да лекувате хипертонията и без медикаменти. Достатъчно е да спазвате определени правила и да извършвате някои действия, с които да намалите кръвното си налягане

Кръвно Налягане - Хипотония

Хипотония

21.05.201509308

Хипотонията е медицински термин, с който се обозначава ниското кръвно налягане. Хипотонията може да бъде свързана с различни заболявания. Симптоми при хипотония. Лечение на хипотония.

Кръвно Налягане - Съвети при проблеми с кръвното налягане

Съвети при проблеми с кръвното налягане

27.03.201504923

Високото и ниското кръвно налягане могат да бъдат причинени от много различни фактори, а общото между двете състояния е, че ако не се лекуват, могат да доведат до по-сериозни заболявания.

Кръвно Налягане - Падането на температурите влияе на сърцето

Падането на температурите влияе на сърцето

13.01.20150756

След приятните пролетни температури през уикенда ни очаква студено и неприятно време през следващите няколко дни. Лекарите предупреждават, че резките температурни промени могат да повлияят на здравето ни.

Кръвно Налягане - Как действа натрият на тялото

Как действа натрият на тялото

20.08.20140996

Натрият се разтваря в кръвта и играе ключова роля в поддържането на кръвното налягане. Всеки човек може да намали приема на сол, поне ако коригира дозата, която сам добавя към храната, защото е важно за нашето здраве

Кръвно Налягане - Бира и 2 чаши вино на ден ни съсипват

Бира и 2 чаши вино на ден ни съсипват

24.07.201404058

Професор Касас смята, че дори съвсем невинни количества алкохол, например халба бира, могат да попречат на работата а сърцето. Специалистът твърди, че тоталният отказ от алкохол винаги се отразява добре на организма.

Кръвно Налягане - Хипертонията обича нетърпеливите

Хипертонията обича нетърпеливите

23.03.201401235

Хората, които изпитват тревога и нетърпение, са изложени на голям риск от хипертония. Профилактика на това заболяване се прави най-вече с фитнес и здравословно хранене.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни