Кратката сутрешна тренировка помага за контролиране на кръвното през деня

Кратката сутрешна тренировка помага за контролиране на кръвното през деня

Ново проучване установи, че половинчасова сутрешна тренировка може да помогне на хората с наднормено тегло и затлъстяване да контролират кръвното си налягане през целия ден.

1

Кръвно Налягане

Кръвно Налягане - най-новите заглавия, авторски публикаци и съвети. Практична информация на тема Кръвно Налягане от Ezine.bg. Списък на статиите за Кръвно Налягане. Български сайт за здраве, звезди, дом, родители и деца и Кръвно Налягане.
Кръвно Налягане - Ежедневните навици, които повишават кръвното

Ежедневните навици, които повишават кръвното

24.02.20190523

Високото кръвно налягане е проблем не само на възрастните хора, но и на значителна част от младото поколение днес. Ето някои ежедневните навици, които повишават кръвното:

Кръвно Налягане - Как правилно да измерваме кръвното налягане?

Как правилно да измерваме кръвното налягане?

22.02.20190559

Хипертонията е сред най-често срещаните заболявания в днешно време. На практика тя протича почти безсимптомно, а пораженията, които нанася, са изключително тежки. Затова трябва правилно да следим кръвното си.

Кръвно Налягане - Хипертония - Високо Кръвно Налягане

Хипертония - Високо Кръвно Налягане

20.02.2019094282

Високото кръвно е едно от най-разпространените заболявания на нашия век. Причини, симптоми и лечение на високо кръвно - хипертония. Хранене при хипертония.

Кръвно Налягане - Как влияе времето на кръвното налягане?

Как влияе времето на кръвното налягане?

15.12.20180506

Налягането на циркулиращата кръв върху стените на кръвоносните съдове в тялото ни се нарича кръвно налягане. Но от какво зависят неговите нормални граници?

Кръвно Налягане - Симптоми за ниско кръвно налягане

Симптоми за ниско кръвно налягане

05.12.2018043478

Ниското кръвно налягане е състояние, което е съпроводено с падането на налягането. За ниско кръвно налягане се смята налягането под 100 на 60, ето и симптомите.

Кръвно Налягане - Какво да пием срещу високо кръвно налягане

Какво да пием срещу високо кръвно налягане

15.02.20170196494

Високото кръвно налягане е характерно за все повече хора. Подобно на всяка друга човешка болежка, и то може да бъде поправено с натурални средства.

Кръвно Налягане - Лечение на хипертония без медикаменти

Лечение на хипертония без медикаменти

03.12.201504597

С помощта на някои трикове можете да лекувате хипертонията и без медикаменти. Достатъчно е да спазвате определени правила и да извършвате някои действия, с които да намалите кръвното си налягане

Кръвно Налягане - Хипотония

Хипотония

21.05.201509981

Хипотонията е медицински термин, с който се обозначава ниското кръвно налягане. Хипотонията може да бъде свързана с различни заболявания. Симптоми при хипотония. Лечение на хипотония.

Кръвно Налягане - Съвети при проблеми с кръвното налягане

Съвети при проблеми с кръвното налягане

27.03.201505410

Високото и ниското кръвно налягане могат да бъдат причинени от много различни фактори, а общото между двете състояния е, че ако не се лекуват, могат да доведат до по-сериозни заболявания.

Кръвно Налягане - Падането на температурите влияе на сърцето

Падането на температурите влияе на сърцето

13.01.20150803

След приятните пролетни температури през уикенда ни очаква студено и неприятно време през следващите няколко дни. Лекарите предупреждават, че резките температурни промени могат да повлияят на здравето ни.

Кръвно Налягане - Как действа натрият на тялото

Как действа натрият на тялото

20.08.201401169

Натрият се разтваря в кръвта и играе ключова роля в поддържането на кръвното налягане. Всеки човек може да намали приема на сол, поне ако коригира дозата, която сам добавя към храната, защото е важно за нашето здраве

Кръвно Налягане - Бира и 2 чаши вино на ден ни съсипват

Бира и 2 чаши вино на ден ни съсипват

24.07.201404246

Професор Касас смята, че дори съвсем невинни количества алкохол, например халба бира, могат да попречат на работата а сърцето. Специалистът твърди, че тоталният отказ от алкохол винаги се отразява добре на организма.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни