Как влияе времето на кръвното налягане?

Как влияе времето на кръвното налягане?

Налягането на циркулиращата кръв върху стените на кръвоносните съдове в тялото ни се нарича кръвно налягане. То често е или ниско кръвно налягане, или високо кръвно налягане. За нормални стойности на кръвното налягане се смята 140 на 80. Но от какво з

1

Кръвно Налягане

Кръвно Налягане - най-новите заглавия, авторски публикаци и съвети. Практична информация на тема Кръвно Налягане от Ezine.bg. Списък на статиите за Кръвно Налягане. Български сайт за здраве, звезди, дом, родители и деца и Кръвно Налягане.
Кръвно Налягане - Какво да пием срещу високо кръвно налягане

Какво да пием срещу високо кръвно налягане

15.02.20170123729

Високото кръвно налягане е характерно за все повече хора. Подобно на всяка друга човешка болежка, и то може да бъде поправено с натурални средства.

Кръвно Налягане - Лечение на хипертония без медикаменти

Лечение на хипертония без медикаменти

03.12.201504106

С помощта на някои трикове можете да лекувате хипертонията и без медикаменти. Достатъчно е да спазвате определени правила и да извършвате някои действия, с които да намалите кръвното си налягане

Кръвно Налягане - Хипотония

Хипотония

21.05.201508705

Хипотонията е медицински термин, с който се обозначава ниското кръвно налягане. Хипотонията може да бъде свързана с различни заболявания. Симптоми при хипотония. Лечение на хипотония.

Кръвно Налягане - Хипертония - Високо Кръвно Налягане

Хипертония - Високо Кръвно Налягане

29.03.2015088944

Високото кръвно е едно от най-разпространените заболявания на нашия век. Причини, симптоми и лечение на високо кръвно - хипертония. Хранене при хипертония.

Кръвно Налягане - Съвети при проблеми с кръвното налягане

Съвети при проблеми с кръвното налягане

27.03.201504591

Високото и ниското кръвно налягане могат да бъдат причинени от много различни фактори, а общото между двете състояния е, че ако не се лекуват, могат да доведат до по-сериозни заболявания.

Кръвно Налягане - Съвети за намаляване на кръвното налягане

Съвети за намаляване на кръвното налягане

20.03.201505314

Смята се, че и дихателните упражнения могат да повлияят на високото кръвно – американско проучване твърди, че всеки сам може да регулира кръвното си само с тях.

Кръвно Налягане - Падането на температурите влияе на сърцето

Падането на температурите влияе на сърцето

13.01.20150748

След приятните пролетни температури през уикенда ни очаква студено и неприятно време през следващите няколко дни. Лекарите предупреждават, че резките температурни промени могат да повлияят на здравето ни.

Кръвно Налягане - Как действа натрият на тялото

Как действа натрият на тялото

20.08.20140926

Натрият се разтваря в кръвта и играе ключова роля в поддържането на кръвното налягане. Всеки човек може да намали приема на сол, поне ако коригира дозата, която сам добавя към храната, защото е важно за нашето здраве

Кръвно Налягане - Бира и 2 чаши вино на ден ни съсипват

Бира и 2 чаши вино на ден ни съсипват

24.07.201404032

Професор Касас смята, че дори съвсем невинни количества алкохол, например халба бира, могат да попречат на работата а сърцето. Специалистът твърди, че тоталният отказ от алкохол винаги се отразява добре на организма.

Кръвно Налягане - Хипертонията обича нетърпеливите

Хипертонията обича нетърпеливите

23.03.201401222

Хората, които изпитват тревога и нетърпение, са изложени на голям риск от хипертония. Профилактика на това заболяване се прави най-вече с фитнес и здравословно хранене.

Кръвно Налягане - Домашните любимци влияят върху здравето

Домашните любимци влияят върху здравето

11.03.201403905

Стопаните на домашни любимци по-рядко страдат от безсъние. Петнадесет минути с кучето намаляват чувството за тревога. Домашните любимци са регулатор на кръвното налягане.

Кръвно Налягане - Орехите ни избавят от високото кръвно

Орехите ни избавят от високото кръвно

10.03.201406403

Орехите намаляват холестерола, но освен това помагат и на тялото да пребори стреса, с което високото кръвно налягане също намалява. Орехите са отличен източник на незаменимите омега 3 мастни киселини

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни