Ezine.bg»Мрежата»Ivo»Моите коментари
Ivo
Ivo
Новак

Моите коментари

Ivo коментира:
Скилидка- 2 не е лошо и копър /розмарин за подправка.
Ivo коментира:
"4 часа в голям съд под течаща студена вода" Това е малоумно . това струва повече от купешка пастърма !
Ivo коментира:
Малко е било яйцето за сместа. То не позволява да се разпадат кюфтетата.
Ivo коментира:
За овена и лъвът 100% е верно. Личен опит, но им липсва романтика
Ivo коментира:
Индийското орехче се прибавя в Холандски сос. Сос Бешемел трябва да е мек и неутрален, а не да се налага със вкусът си.
Ivo коментира:
Аз прибавям към фрикасето и счукан чесън . Въпрос на вкус !
Ivo коментира:
Какво месо?
Ivo коментира:
В хладилника не набухват Ако са престояли в хладилника , на другия ден поне час в топло помещение.
Ivo коментира:
Вместо вода -прясно мляко
Ivo коментира:
За да бухне не трябва да е в хладилника
Ivo коментира:
Сосът правя в дълбока тенджера под капак , именно за да не пръска на всякъде
Ivo коментира:
На доматен сос не се прибавя оцет. Доматите са достатъчно кисели
Ivo коментира:
Хей, умната с такова количество олио. Редуцирайте всички количества на продуктите и времетраенето на термообработката. Ако е по селски се започва със сланинка, която дава достатъчно мазнинка.
Ivo коментира:
Като деца пиехме сурови яйца от пазара, като пробивахме дупка в черупката , от горе и от долу. Изпил съм стотици сурови яйца. И ..... изненада !!!! Още съм жив :-) Ако яйцата са от проверен източник или домашни НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ !
Ivo коментира:
В сос бешемел, не се слага лук !
Ivo коментира:
Ориза, естествено, се омесва с каймата.
Ivo коментира:
Картофите "соте" не се пържат !
Ivo коментира:
Аз не ги пържа , а ги слагам в йенски съд и печа във фурната с масълце под капак.След готовност за около 5-7 минути махам капака и фурната на max.