Ivo

Новак
Моята стенаРецептиСтатииСъветиСподелени ИсторииКоментари25Форумни темиПостове във форумаЗа менИзпрати съобщениеточки23
Ivo коментира:
Скилидка- 2 не е лошо и копър /розмарин за подправка.
Ivo коментира:
"4 часа в голям съд под течаща студена вода" Това е малоумно . това струва повече от купешка пастърма !
Ivo коментира:
Малко е било яйцето за сместа. То не позволява да се разпадат кюфтетата.
Ivo коментира:
За овена и лъвът 100% е верно. Личен опит, но им липсва романтика
Ivo коментира:
Индийското орехче се прибавя в Холандски сос.
Сос Бешемел трябва да е мек и неутрален, а не да се налага със вкусът си.
Ivo коментира:
В хладилника не набухват
Ако са престояли в хладилника , на другия ден поне час в топло помещение.
Ivo коментира:
Сосът правя в дълбока тенджера под капак , именно за да не пръска на всякъде
Ivo коментира:
На доматен сос не се прибавя оцет. Доматите са достатъчно кисели
Ivo коментира:
Хей, умната с такова количество олио.
Редуцирайте всички количества на продуктите
и времетраенето на термообработката.
Ако е по селски се започва със сланинка, която
дава достатъчно мазнинка.
Ivo коментира:
Като деца пиехме сурови яйца от пазара, като пробивахме дупка в черупката , от горе и от долу.
Изпил съм стотици сурови яйца. И ..... изненада !!!! Още съм жив :-)
Ако яйцата са от проверен източник или домашни НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ !
Ivo коментира:
Аз не ги пържа , а ги слагам в йенски съд и печа във фурната с масълце под капак.След готовност за около 5-7 минути махам капака и фурната на max.