Ezine.bg»Форум»Говорилник»Скоро се пенсионирам, но искам да продължа да съм сред хора и да съм полезна

Скоро се пенсионирам, но искам да продължа да съм сред хора и да съм полезна

  • 03.09.13 03:24#1TinaTinaНовакРегистрация: 03.09.13Град: -Отговори: 1Скоро се пенсионирам, но искам да продължа да съм сред хора и да съм полезнаЧесто чета написаното от вас и се изумявам колко верни съвети дават хората тук! Затова и аз реших да поставя един въпрос. Може би ще ви направи впечатление моята изповед и ще ми дадете съвет от сърце:

    На почти 60 г. Имам добра работа, живея сама, нямам семейство и деца. Колкото повече наближава да се разделя с любимата си работа, толкова повече се чудя какъв ще е моят живот съвсем самичка.

    Ако съм здрава и жива, дали ще си намеря отново работа за да запълвам живота си (имам предвид кризата и безработицата). Не съм сигурна точно какъв е правилния изход тук - да си намеря приятел, да пробвам след толкова години да заживея с някой, дали за пиша книги ...??? Не съм от жените, които се радват да си стоят в къщи..дали да се заема с някоя мисия и да помагам на хората, но каква???

    Имате ли някаква идея - за мен пълноценния живот е да съм сред хората..чудех се дали да не оснава собствена компания, но като виждам как частниците у нас едва издържат, наистина съм объркана. Моля за вашите идеи. Предварително ви благодаря.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.09.13 05:48#2Антония Р.Антония Р.ДжедайРегистрация: Град: -Отговори: 18от: Скоро се пенсионирам, но искам да продължа да съм сред хора и да съм полезнаМисля, че трябва да използвате пенсионирането си за да пътувате повече и да се срещате с приятели. Отдайте свободното си време на любимото си занимание и не се насилвайте да правите нещо по график. Все пак не сте на работа.ОтговорОтговор с цитат
  • 03.09.13 05:50#3Rosi StoyanovaRosi StoyanovaАдминистраторРегистрация: 15.10.13Град: СофияОтговори: 25от: Скоро се пенсионирам, но искам да продължа да съм сред хора и да съм полезнаМожете да си намерите някой, да пътувате заедно и да осъществите идеи, за които все не е оставало време. Щом пълноценният живот за вас е сред хора - определено трябва да се стремите за нещо в тази насока. ОтговорОтговор с цитат
  • 04.09.13 01:26#4НадеждаНадеждаНовакРегистрация: 04.09.13Град: -Отговори: 2от: Скоро се пенсионирам, но искам да продължа да съм сред хора и да съм полезнаВ никакъв случай не се заключвайте вкъщи!Не се съжалявайте, че вече сте пенсионерка.Вие сте пълноценна жена и трябва да си намерите занимание.Ако до този момент сте слагали, грим, червило, лак на ръцете...продължавайте!Съветвам ви да пътувате.Въпреки че пенсията няма да ви е голяма / предполагам / то има много екскурзии да 1,2 3 дни и то на достъпни цени.Там ще се запознаете с много нови хора.Може и на някакъв курс да се запишете..има най-различни предложения.Може да помислите и за собствен бизнес, но пък си трябват и средства.
    Бих ви посъветвала първо :

    1.Изчистите жилището си от непотребни неща.Така ще отворите пространство и въздух.Непотребните вещи носят отрицателна енергия.
    2.Купете си нова дрешка!
    3.Ако нямате цветя-купете си и се грижете за тях.
    4.Ако обичате кучета....вземете си.Те са добра компания, а и има много "кучкари" по градинките.Ще си приказвате и в същото време ще сте на въздух.Препоръчвам ви преди това да прочетете за различните породи и тогава да направите своя избор.

    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.09.13 02:06#5TinaTinaНовакРегистрация: 03.09.13Град: -Отговори: 1от: Скоро се пенсионирам, но искам да продължа да съм сред хора и да съм полезнаМного, много благодаря! Прекрасно е да почувстваш, че някой мисли за теб! И на вас пожелавам в добро здраве и приятно обкръжение да достигнете пенсионна си възраст!ОтговорОтговор с цитат
  • 05.09.13 10:45#6CloudeyCloudeyНовакРегистрация: 03.09.13Град: СофияОтговори: 7от: Скоро се пенсионирам, но искам да продължа да съм сред хора и да съм полезнаМамето :В никакъв случай не се заключвайте вкъщи!Не се съжалявайте, че вече сте пенсионерка.Вие сте пълноценна жена и трябва да си намерите занимание.Ако до този момент сте слагали, грим, червило, лак на ръцете...продължавайте!Съветвам ви да пътувате.Въпреки че пенсията няма да ви е голяма / предполагам / то има много екскурзии да 1,2 3 дни и то на достъпни цени.Там ще се запознаете с много нови хора.Може и на някакъв курс да се запишете..има най-различни предложения.Може да помислите и за собствен бизнес, но пък си трябват и средства.
    Бих ви посъветвала първо :

    1.Изчистите жилището си от непотребни неща.Така ще отворите пространство и въздух.Непотребните вещи носят отрицателна енергия.
    2.Купете си нова дрешка!
    3.Ако нямате цветя-купете си и се грижете за тях.
    4.Ако обичате кучета....вземете си.Те са добра компания, а и има много "кучкари" по градинките.Ще си приказвате и в същото време ще сте на въздух.Препоръчвам ви преди това да прочетете за различните породи и тогава да направите своя избор.



    Прекрасни идеи! Само искам да допълня по нещичко към тях:

    Към изчистването, можете да прибавите и пребоядисване на някои помещения или смяна на тапети, за да смените обстановката макар и малко.

    Относно кучето - има толкова много кучета по приютите. Голяма част от тях са прекрасни душици, които заслужават обич и грижи. Ако си харесате някое такова животинче - ще сте направили още едно добро дело, а и няма да ви е самотно. Покрай кучето има доста тичане.

    А и не пречи да си намерите компания - за приятел и партньор в живота никога не е късно. Има много хора, минали през какво ли не, някои от тях сами - по желание или по стечение на обстоятелствата.

    Можете да започнете курсове по йога например - ще поддържате хубава фигура, а и ще се срещате с хора.

    Общо взето това, с което наистина Ви се занимава, ще привлече вниманието ви по най-невероятен начин. И не се притеснявайте да опитвате

    Прегръдки и Успех!
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest