ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»За евтаназията на домашни любимци

За евтаназията на домашни любимци

Евтаназия на котка
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
11.00 лв.
Виж ››

Когато човек вземе решение да се сдобие с домашен любимец, той обикновено започва да се чувства на седмото небе от щастие. Напълно естествена човешка емоция - какво по-хубаво от това да се сдобиеш с малко пухкаво кученце, мъркащо котенце или дори няколко рибки. Домашните любимци, независимо какви са те, внасят радост и щастие в живота ни.

За съжаление, както е и при хората, в някакъв момент ще се наложи да се сбогуваме завинаги с тях. Много малко са животните, които могат да ни надживеят, спестявайки ни мъката и тъгата си по тях. Но още по-трудно е да се сбогуваме с любимата си животинка, когато тя, макар и да е в разцвета на силите си, се разболее или претърпи сериозна травма и ветеринарят започва съвсем открито да ви подхвърля идеята за евтаназия на домашния ви любимец.

Как можете да се съгласите вашето куче или котка, които съвсем доскоро са били съвсем жизнени, посрещали са ви на вратата и ви са се радвали повече от собствените ви приятели, да бъдат умъртвени? Какво трябва да е най-адекватното решение в подобен случай?

Когато любимото животно вече е изживяло живота си, но е заболяло тежко от болест, която видимо го мъчи и то страда, е наистина разумно да помислите за евтаназията на кучето или котката. Именно защото много го обичате и не искате то да страда.

Трудно бихте взели решение кучето или котката ви да бъдат приспани, ако те са на едва 2 или 3 години. Разбираемо е. Но и в двата случая бихме ви посъветвали да не се доверявате само на едно мнение.

Напротив, посетете няколко ветеринари, без да им казвате какво е било мнението на колегите им. Така ще имате най-ясен поглед върху ситуацията. Дали съществува някаква надежда за живота на животинката ви или не.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest