Ezine.bg»Статии»Красота»Мигли и Вежди»Съвети за по-дълги и обемни мигли

Съвети за по-дълги и обемни мигли

обемни мигли

Дългите и обемни мигли са всепризнат символ на женската красота. Всяка жена мечтае да притежава такива мигли, но не всяка ги има.

Ако и ти не си една от онези късметлийки, не се притеснявай. Има начини, чрез които можеш да направиш миглите си дълги и обемни, и то в домашни условия.

Предлагаме ти да надникнеш в нашите съвети за обемни мигли и да се захващаш за работа:

Гребенчета за мигли

Едва ли си го пропускала, когато си обикаляла из козметичния магазин. Те са миниатюрни, странни, но много ефективни. Съветваме да си вземеш едно и всеки ден да разресваш миглите си, тъй като това ще стимулира растежа на ресниците ти.

Вазелин

красиви мигли

Измий някоя стара четка за спирала и с помощта ѝ нанасяй вазелин върху миглите си всеки ден. Ще ти отнеме само няколко секунди да го направиш, но миглите ти ще придобият естествен вид. Бъди търпелива и не се отказвай след няколко дни, тъй като пълният ефект от вазелина се проявява след известно време. Колкото и странно да ти звучи, те съветваме да не бъдеш предубедена, а да ни послушаш.

Извивачка за мигли

Съветваме да я премахнеш от кутията си с гримове или поне да ограничиш ползването ѝ. Вярно е, че тя помага да извъртите миглите си и отваря погледа, но тя е много вредна за миглите, тъй като ги начупва и скъсява.

Почиствайте грима си внимателно

Знаем, че след дългия работен ден си изморена и искаш да премахнеш грима си колкото може по-бързо, но слагането на почистващия продукт върху тампонче и разтъркването върху окото е грешно. Съветваме, след като е нанесен почистващият продукт върху тампончето, да го задържиш върху окото си и да изчакаш известно време, през което спиралата ще се разгради сама. Всяко друго търкате и разтриване на окото е изключително вредно за кожата около очите и за миглите.

Серум за мигли

Серумите за мигли са разпространени под формата на спирали. Препоръчваме ти да си слагаш преди нанасянето на спирала и преди да си лягаш, за да получиш най-добър и бърз ефект.

Зехтин

дълги мигли

Зехтинът има много приложения и едно от тях е върху миглите. Преди лягане втрий 1-2 капки зехтин върху горните си клепачи. Остави ги така за през нощта, за да могат миглите ти да попият необходимите витамини и минерали.

Витамин Е

Този витамин ще стимулира растежа на ресниците ти, затова те съветваме да го приемаш като хранителна добавка или да го нанасяш директно върху миглите си.

Здравословно хранене

Както при всички останали части от тялото ти, и тук правилният начин на хранене е от значение. Съветваме те да не прекаляваш с мазните храни, защото могат да намалят растежа на миглите ти. Вместо това приемай достатъчно протеин, аминокиселини и антиоксиданти, тъй като те помагат за заздравяването на косъма и предотвратяват накъсването на миглите. Може да започнеш да приемаш и витамин В7, който при ежедневен прием ще помогне за по-бърз растеж на миглите.

Спирала за удължаване

И все пак, всички тези съвети ще дадат своите резултати след известно време. Затова ти препоръчваме да използваш спирала за удължаване на миглите, докато това стане.

Следвай нашите съвети за обемни, дълги и красиви мигли, и ще бъдеш неотразима.

Прочети още как да подхранваме миглите и за ламинирането на миглите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest