Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да позная истинската любов?

Как да позная истинската любов?

Истинска любов

Излизате с някого и един ден той ви казва, че ви обича. Тези думи са доста важни за една връзка, но чувствате ли се и вие по същия начин? Чудите се какво е истинската любов?

Понякога се влюбваме в идеята за някого и казваме, че го обичаме. Но наистина ли е така? Не е толкова лесно да се даде отговор на този въпрос, особено когато са забъркани двама души.

Не спирайте да чете дотук, защото в тази статия ще ви представим 5 признака на истинската любов, които ще ви помогнат веднага да я познаете.

1. Не можете да я контролирате

Ако мислите, че любовта е нещо, което избирате на момента, много грешите. Любовта всъщност е неконтролируемо чувство. То отдавна се е загнездило дълбоко в нашето подсъзнание.

2. Приемате както лошото, така и доброто

Иската любов ви прави нежни

Истинската обич означава приемане на негативните качества на вашата половинка. Всеки човек, малко или много, притежава недостатъци. Това е нещо неизбежно. Когато обаче наистина обичаш някого, ще искаш да бъдеш с него, без значение какви особености има.

3. Емоционални сте

Разбирането на любовта, може да ви затрудни, особено когато се опитвате да разграничите любовта от страстта. Чувствата, които изпитвате при истинската любов, са силни и емоционални. От друга страна, страстта е само физическо привличане.

4. Мозъкът ви да полудява

Когато сте влюбени, мозъкът ви не спира да работи. Точно тогава нивата на допамин и серотонин са най-високи. Тези хормони активират фокуса, енергията, желанието и мотивацията. Ето защо, когато сте влюбени, чувствате, че можете да направите всичко с любимия си човек. Всъщност правите неща, които обикновено не бихте направили.

5. Не злоупотребявате

Не можете да се отделите от любимия си, когато чувствате истинска любов

Съвсем естествено е да се разгневите и разплачете в една връзка. Любовта, обаче не трябва да ви наранява или потиска психически, емоционално и физически. Това не е любов. Вашият партньор трябва да стои до вас и да ви кара да се чувствате свободни. Ако това не е така, знайте, че не ви обича истински. Трудно е за приемане, но това е истината.

6. Вечна ли е истинската любов?

Често си задавате този въпрос, нали? Любовта по време на медения месец е съвсем различна от тази, когато сте с един човек в продължение на десет години. Връзката израства, а отношенията ви се задълбочават. Житейският опит променя хората. Въпреки че чувството вече може да не е толкова силно, както е било в началото, това изобщо не означава, че вече не се обичате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest