ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Защо кучето пикае вкъщи?

Защо кучето пикае вкъщи?

ГеновеваГеновева
Копирайтър
443410
Куче
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Всеки от нас обича животните и иска да си вземе домашен любимец, било то куче, котка или някакво друго животно. Но мнозина се сблъскват с трудности, когато трябва да възпитат своя питомец.

Ако си вземете куче, трябва да го научите да пишка навън и да се стиска, а не да пикае вкъщи. Това отнема време, търпение и усилия.

Когато кученцата са малки, те са като деца и не могат да стискат. Изпускат се, където им падне и през малък интервал от време.

Въпрос на време и търпение е да се научи кучето да пишка навън.

Обърнете внимание колко пъти на ден пишка и по кое време горе -долу, за да започнете да го извеждате точно тогава. С течение на времето кучетата се научават да се стискат и да пишкат през периодите, които ги изкарвате навън.

Въпрос на месец е кучето да се научи да стиска и да пикае навън. Въпреки това може да се случи кучето да пикае вкъщи. При малките екземпляри това се дължи на силна емоция.

Също така кучетата имат периоди, в които маркират териториите си, тогава те също пишкат вкъщи. Друга причина, поради която кучетата се изпишкват у дома, е страх.

Кучето може да се изпишка вкъщи, когато го е страх

Понякога, ако се скарате на кучето или то се уплаши от чужд човек, се изпишква вкъщи. Съвсем вероятно е и кучето ви да се изпикае вкъщи и поради медицински причини. Ако животното ви досега не е пишкало вътре, и изведнъж започне, е необходимо да го заведете при ветеринар, за да го прегледа и да установи какъв е проблемът с него.

Възможно е кучето ви да има инфекция, свързана с пикочния мехур или друго състояние. Само ветеринарен специалист може да ви помогне при това положение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest