Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Как да премахнете гел лак у дома?

Как да премахнете гел лак у дома?

Премахване на гел лак у дома

Ако искате да премахнете гел лака си сами, е добре да спазвате определена последователност.

Първо трябва да подготвите ноктите си. За да направите това, отстранете блясъка, като леко преминавате по нокътя с пила за нокти.

Правете това изключително внимателно, без да натискате прекалено силно. След това измийте добре ръцете си със сапун и нанесете мазен крем върху кожата около ноктите.

Необходимо е да изрежете полукръг от памучен плат, да го навлажните с лакочистител (или специално средство за отстраняване на гел лак) и да го поставите към нокътя, така че да няма контакт с кожата. След това фиксирайте памучното парченце плат с фолио.

Ако сте използвали специално средство за отстраняване на гел лак у дома, след десет минути можете да премахнете фолиото и да премахнете покритието. Ако се използва обикновен лакочистител, увеличете времето с пет до седем минути.

Премахване на гел лак

Как да премахнете покритието без ацетон?

Въпросът е доста актуален. Има мнение, че гел покритието може да се отстрани с алкохол или спирт, ако се направи правилно. За да направите това, разредете твърд алкохол с вода в съотношение 1: 1.

Ако използвате водка - не разреждайте. Навлажнете няколко памучни парчета и, сложете ги върху лака и увийте във фолио. Само в този случай трябва да изчакате петнадесет до двадесет минути и ако процедурата не помогна за омекотяване на горния слой на гела, тогава тя трябва да се повтори.

Разбира се, да извършите процедурата по премахване на гел лак у дома има както своите плюсове, така и минуси. В условията на карантина, не е разумно да търсите отворен козметичен салон, дори такъв да има.

Гел лак

От друга страна, ако сами решите да премахнете гел лака си, може да си спестите доста пари, особено, ако по принцип го предпочитате. Всяка жена сама има право да реши дали иска да плати за тази разкрасителна процедура или да се опита да я извърши сама.

Във всеки случай, ако спазвате технологията за премахване на гел лак у дома, тогава е напълно възможно да се отървете от износеното покритие, без да повредите нокътната плочка и отново да имате красив маникюр.

Стоенето у дома може да ни провокира да измисляме нови, интересни и практични решения за външния си вид, който няма причина да бъде занемаряван.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest