ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Маските за коса с маргарин вършат чудеса!

Маските за коса с маргарин вършат чудеса!

Маските за коса с маргарин вършат чудеса!
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Маргаринът е доста необичайна съставка за домашните маски за коса, но за сметка на това той е много ефективен и може да ни помогне да се справим с редица проблеми като например сухата и безжизнената коса.

Ползите му са наистина големи, тъй като той е богат на редица важни витамини, които спомагат за активизирането на растежа. Маските за коса с маргарин също така спомагат за възвръщането на блясъка на сухата коса, за укрепването на фоликулите и повишаване еластичността на косата.

Маска за коса с мед и маргарин

Необходими съставки:

1 с.л. маргарин;

1 ч.л. мед;

1 ч.л. зехтин.

Смесете всички съставки до хомогенна консистенция и след това нанесете чудодейната маска на цялата коса, включително в корените. Тя е особено полезна при суха и увредена коса, като можете да я правите по 2 пъти на седмица.

Маска за коса с маргарин и жълтък

Необходими съставки:

1 ч.л. мед;

1 ч.л. жълтък;

1 с.л. маргарин.

Ако косата ви се наелектризира много лесно и е по-чувствителна към външните фактори, като слънцето и студа, тогава тази маска за коса ще направи чудеса с нея.

Маска за коса с маргарин и лимонов сок

Маргаринът в маските за коса

Необходими съставки:

3 с.л. кефир;

1 с.л. маргарин;

1 с.л. лимов сок.

Тази рецепта е идеална за сухата и изтощената коса, която няма блясък и сложно се оформя дори с помощта на преса и маша. С нея тя ще стане отново бляскава, лъскава и послушна.

Маска при сухи краища на косата

Ако косата се къса и стърчи във всички посоки, тогава тази маска с маргарин ще направи истински чудеса с нея, съживявайки я и избавяйки ви от сухите краища. За целта ги намажете с малко маргарин и ги увийте в найлон, за да се получи парников ефект и така да се усили полезното действие.

Маска за коса с глина и маргарин

Необходими съставки:

1 с.л. глина;

1 с.л. маргарин;

1 жълтък;

1 ч.л. горчица;

1 ч.л. лимонов сок;

1 ч.л. мед.

Тя е особено ефективна при бавен растеж на косата, а също така е ефективно средство за идеалното почистване на мъртвата кожа от скалпа. Прилага се само върху корените.

Маска с маргарин и горчица

Маска за коса с маргарин против пърхот

Необходими съставки:

1 с.л. горчица;

1 с.л. маргарин.

Този метод се използва при пърхот, отслабени фоликули и при бавен растеж на косата, като тя се слага само на корените, а не по-цялата дължина.

Маска за коса с лук и маргарин

Използва се при падане на косата или при пърхот, а също така, ако косата ви е слаба и изтощена. За целта вземете 1 лук, настържете го на дребно ренде и добавете 1 супена лъжица маргарин.

Маска за коса с алое и маргарин

Необходими съставки:

1 ч.л. глина;

2 с.л. маргарин;

1 ч.л. лимонов сок;

1 ч.л. горчица;

1 ч.л. мед;

2 с.л. сок от алое.

Помага при сухота на косата, сърбеж на скалпа и пърхот. Разтворете 1 чаена лъжица глина с 1 супени лъжици маргарин, а след това добавете по 1 чаена лъжица лимонов сок, горчица и мед. Накрая залейте всичко с 2 супени лъжици сок от алое. Разпределете маската на цялата ви коса и я оставете да действа за 30-на минути.

С помощта на тези лесни, но много ефективни маски за коса с маргарин ще можете да се справите с редица проблеми с косата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest