ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Важни съвети при пътуване с домашен любимец

Важни съвети при пътуване с домашен любимец

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Ентусиаст
1812
Важни съвети при пътуване с домашен любимец

Наличието на домашни любимци у дома със сигурност оживява домакинството, но идва и със своите ограничения. Не можеш да правиш спонтанни планове и да те няма с дни! Трябва да се уверите, че вашият домашен любимец е обгрижван във ваше отсъствие или още по-добре да пътувате заедно с него до места, подходящи за домашни любимци.

Ето някои важни съвети при пътуване с куче:

Подгответе своя домашен любимец

Преди да тръгнете на дълъг път с куче или коте и за да не поставите домашния си любимец в неудобна ситуация, е необходимо да го приучите към пътуването. За целта го/я водете на кратки разходки веднъж или два пъти седмично. Разберете поведението му и си направете бележки какво го/я кара да се изнервя и работете по съответния начин.

Подгответе комплект за пътуване с домашен любимец

Нашите домашни любимци не са нищо друго освен бебета. Подгответе се, като направите комплект за пътуване с домашни любимци. Включете обикновена храна, хартиени кърпи, купа за храна, купа за вода, каишка, пластмасови/хартиени торбички за изхвърляне, лекарства, консумативи за подстригване, спално бельо и любимата му играчка или лакомства, за да го/я държите ангажиран.

Важни съвети при пътуване с домашен любимец

Носете достатъчно вода

Без значение къде планирате да пътувате, трябва да сте сигурни, че вашият космат приятел е добре хидратиран през цялото време. Много породи кучета са склонни да страдат от тежка дехидратация поради промяна на времето или пътуване. Поддържането на чиста питейна вода под ръка ще улесни както вас, така и вашия спътник. Уверете се, че преди и след всяко пиене изплаквате купата, за да избегнете инфекция.

Носете записи за ваксинации

Ако пътуването ви включва пресичане на държавни граници, идеално е да носите всички записи за ваксинации, за всеки случай. Уверете се, че вашият домашен любимец е надлежно ваксиниран преди пътуването и е получил зелена светлина от ветеринарния лекар. За целите на идентификацията се уверете, че вашият домашен любимец има микрочип и етикет с отпечатан адрес на местоживеене и номера за контакт, в случай че го изгубите от поглед.

Никога не оставяйте домашния си любимец в паркирано превозно средство

Важни съвети при пътуване с домашен любимец

НИКОГА, повтаряме, НИКОГА не оставяйте домашния си любимец в паркирано превозно средство. Температурата в затворена кола се повишава по-бързо, отколкото можете да си представите, и не е много благоприятна среда за домашни любимци. Те могат бързо да развият топлинен удар или да настинат в зависимост от температурите. В зависимост от природата на вашия домашен любимец, той може дори да страда от прегряване, което при най-лоши условия може да доведе и до смърт.

Спирайте често

За разлика от нас, нашите домашни любимци при пътуване не могат да споделят какво чувстват. Вместо това те го показват в поведението си. Повечето домашни любимци са тревожни пътници и следователно трябва да внимавате за поведението им в превозното средство. Не им позволявайте да излизат много от прозореца и ако го направят, винаги ги дръжте, за да сте сигурни, че ще останат в колата.

Спирайте често и извеждайте домашния си любимец на кратка разходка за кратка почивка, освобождавайки го от дискомфорта на пикочния мехур по време на пътуването.

Имайте предвид тези съвети преди пътуване с куче и докато тръгвате на път с косматия си спътник. Приятно пътуване!

Вижте още правила за безопасно пътуване с куче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest