Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Актуални тенденции в маникюра за 2023 година

Актуални тенденции в маникюра за 2023 година

Актуални тенденции в маникюра за 2023 година

Новата година обикновено носи нова серия от тенденции или дава изява на елегантното завръщане на вече познати модни трендове в маникюра. Те винаги са повод да се внесе разнообразие в избора на цветове, ефекти или декорации.

Бляскав маникюр

Изтънчият блясък отново ще бъде желан тренд в маникюра. На мода отново са красивите и нежни нокти в светли нюанси с едва забележим перлен нюанс. Тази визия ги прави изключително изискани и красиви за всеки ден.

Минимализъм в маникюра

Следваща тенденция, която донякъде е продължение на бляскавата визия са минималистичните изчистени нокти, които създават представа за здрави, полирани нокътни плочки. Те са нов хит в маникюра през 2023.

Френски маникюр

Френски маникюр

Френският маникюр имаше успешно се завърна през миналата година, но през тази той утвърждава своето място в челните предпочитания. Класиката вече е представена много изящно, защото линиите върху ноктите трябва да бъдат много тънки и фини и това прави визията много впечатляваща. Нежните линии вече се нанасят в основата или в обърнатия френски маникюр.

Акценти в текстурата

От бляскавите частици до гланцовите топ лакове е полето за действие на текстурираните акценти, които продължават да градят своята популярност. Закачливите дизайни също имат своето място през 2023 година. Идеята е да се постигне лесно ефектен маникюр без да се прекалява с декорациите.

Бижута и камъчета в маникюра

Най-ефектният маникюр отново е този, който се прави с помощта на малки бижута и камъчета, които отново ще пръскат блясък върху ноктите и през 2023 година. Със сигурност такъв тренд не е от най-практичните, но пък за специално събитие със сигурност си заслужава да се експериментира с него.

Маникюр с камъчета

Цветовете в маникюра

Подобно на макиажа грим без грим, с в маникюра започва да се налага тенденцията за здравите, момичешки нокти, съвършено излъскани и с натурален цвят. При този стремеж нюансите от рода на бебешко розово и перлен отблясък са допустими само като прикритие на несъвършенствата по нокътя, като същевременно придават на нокътната плочка вид на чиста и добре поддържана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest