ezine.bg»Статии»Любопитно»Хороскоп»Камъни за зодия Близнаци

Камъни за зодия Близнаци

Камъни за зодия Близнаци

Двойнственият знак в зодиака - така е известна зодия Близнаци. Всъщност хората, родени под този знак, са любопитни към живота, независими и креативни личности.

Будни, ученолюбиви и отворени към всичко ново и интересно, но и не остават длъжни и отвръщат, ако се почувстват наранени. Всъщност Близнаците са хора, които гледат на живота откъм светлата му страна.

За да открият своя подходящ камък Близнаците, те трябва да обърнат внимание към коя декада спадат.

Първа декада

Тя е за родените от 22 до 31 май.

Това са хора с подвижен ум, схващат бързо, имат богато въображение, което е добро както за поетично, така и за рационално мислене. Затова имат капацитет да преуспеят както в точните науки, така и в изкуството. Златната среда е тяхното място в живота.

Тъй като са с доста непостоянен характер, този им недостатък може да се коригира от Сатурновите камъни - сардоникс, оникс и малахит. За тези, които са с по-меланхолична нагласа са подходящи камъни със златист нюанс - кехлибар или жълт берил. Златистият топаз е добър избор за камък за зодия Близнаци.

Втора декада

В нея са родените от 1 до 10 юни. Това са деловите, енергични представители на знака, които харесват реда. Те реагират бързо, не обичат празните приказки. Не се залавят за безполезни дела, притежават дар слово и способност да организатори. Отлични кулинари са и дълго остават младолики. Тяхната нервна система е силно натоварена и винаги са напрегнати.

За тази декада подходящ е берилът. Той помага на своя притежател да изтъкне положителните качества на ума си и да намери подходящите хора за обкръжението си. Ахатът, топазът и всички ивичести камъни също са подходящ избор.

Зодиакални камъни

Трета декада

Тя принадлежи на хората, родени между 11 и 21 юни. Те се отличават със склонността си към литературни занимания. Практични личности са и имат склонност към публични изяви. Боравят много добре с информацията. Способни ученици и студенти са, обичат събранията и конференциите. Лесно намират мястото си в живота. Властни, раздразнителни и доста самовлюбени - това са негативните черти на характера на Близнаците. Затова им е нужен кехлибарът, който да привлича приятели. Изумрудът, сердоликът и сапфирът също са подходящи камъни за зодия Близнаци.

Вижте и други зодиакални камъни, а както и:

- Професии за Близнаци;

- Домашен любимец за Близнаци;

- Най-големите грешки за Близнаци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest